Dan otvorenih vrata

Ranch Bubač na Učki obilježio 14. godišnjicu uz domaću polku, rakiju od kuša i domaći fažol

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Ranch Bubač egzistira već punih 14 godina, njima upravlja opatijska udruga čiji su članovi ljubitelji prirode i životinja, a koji posjetiteljima - jahačima nude obuku u par tisuća kvadrata velikom manježu, a onima koji su već stabilni u sedlu terensko jahanje uz stručnu pratnju



UČKA  Uz domaću polku, rakiju od kuša, domaći fažol, u hladu šume i društvu brojnih životinja danas su uživali brojni žitelji Liburnije i Riječkog prstena.


U samom »srcu« Učke na oko 800 metara nadmorske visine na ranchu »Bubač«, udaljenom oko dva kilometara od INA-inog odmarališta, okupile su se obitelji s djecom kako bi se načas vratile prirodi, osluhnule je, ali i udaljile se od vreve na obali.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ





Za mnoge među njima bijeg je to od užurbanog stila života, stresa, poslovnih obaveza, pa se na  poziv Udruge »Brnjo«, koja upravlja rančom,  da se odazovu Danu otvorenih vrata Rancha Bubač, nisu željeli oglušiti.


Ranch Bubač egzistira već punih 14 godina, njima upravlja opatijska udruga čiji su članovi ljubitelji prirode i životinja, a koji posjetiteljima – jahačima nude obuku u par tisuća kvadrata velikom manježu, a onima koji su već stabilni u sedlu terensko jahanje uz stručnu pratnju.


Na rapolaganju posjetiteljima je 12 konja, a životinjskom carstvu i pravom ugođaju ranča pridružio se i magarac te dva psa – Bobi i Čiči.


Do ranča Bubač lako je doći i pješice makadamom premda brojni gosti dolaze i automobilom, a za njih je nedavno betoniran i uređen dio puta.


Na ranču su posjetiteljima  na raspolaganju drvene klupe i stolovi smješteni u hladu šume, roštilj, malena koliba s uvijek dobrim domaćinima…


Pokretač ove učkarske priče pred 14 godina bio je Đani Jakotić, čovjek kojeg se ne može ne zamijetiti dok obavlja poslove na ranču u kariranoj košulji s kaubojskim šeširom na glavi.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PONEDJELJAK!