Još bez vlasnika

Propao i drugi natječaj za prodaju “peze” na Tošini

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Zgradu se nudilo po početnoj cijeni od 2 milijuna i 100 tisuća kuna, što je za 60 tisuća kuna manje nego koncem 2018.



OPATIJA Zgrada bivše javne gradske vage, »peze« na Tošini do daljnjeg ostaje bez novog vlasnika. Kako saznajemo od Duška Kulaša iz opatijskog Komunalca, niti na drugom javnom natječaju za prodaju objekta za koji su se ponude primale do polovine ožujka – nije bilo zainteresiranih.


– Nažalost, pismenu ponudu nije predao nitko, tako da je i drugi natječaj propao. Sada treba čekati zasjedanje Skupštine Komunalca predviđeno za prvu polovinu travnja, na kojemu će se razgovarati o tome da se možda smanji početna cijena. U ovom trenutku još nije poznato za koliko će se početna cijena smanjiti i hoće li se to dogoditi, no očekuje se raspisivanje novog natječaja, najvjerojatnije i uz nove uvjete – pojasnio je Kulaš, inače rukovoditelj Radne jedinice Usluge u Komunalcu.


Po njegovom navodu, derutnu nekretninu na izvanrednoj lokaciji koja je sama po sebi ne samo opatijski, već i liburnijski brend, obišao je tijekom ponovljenog natječaja tek jedan kupac koji, međutim, u propisanom roku nije dao i pismenu ponudu. Zgradu iz 1936. godine na samom ulazu prema Opatiji se inače na ponovljenom natječaju zajedno s pripadajućim dvorištem nudilo po početnoj cijeni od 2 milijuna i 100 tisuća kuna, što je bilo za 60 tisuća kuna manje nego li na prvom natječaju koncem 2018. godine i za potencijalne investitore očito neprihvatljivo.




Prema važećoj planskoj dokumentaciji, na tom mjestu koje je prometno odlično povezano, ali s druge strane u nekretninu treba uložiti značajna sredstva, može se izgraditi višenamjenska građevina uslužne, trgovačke ili drugih sličnih djelatnosti.