ZF festival

Postapokalipsa – glavna tema 11. izdanja Liburnicona

Marina Kirigin

Organizatori Liburnicona

Organizatori Liburnicona

Na festival stiže cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson te čuveni ruski pisac Dmitry Glukhovsky



OPATIJA Jedanaesti Festival znantsvene fantastike Liburnicon održat će se od 19. do 21. kolovoza u prostoru Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji.


Organizatori iz opatijske Udruge Kulturni front su pripremili bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja, koja je uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteritstika Liburnicona, a ujedno osobina koja ga je učinila prepoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj i šire.


Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu s glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – postapkokalipsom.




Kao i svake godine, na festival stiže cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, konzultatnt i stručni savjetnik za predviđanje budućih trendova u kompanijama i institucijama kao što su Coca Cola, IBM, Ikea, Imperial College, London Business School, McDonald’s, McKinsey & Company, Ministry of Defense, RAND, Saamsung i Shell te čuveni ruski pisac Dmitry Glukhovsky, autor revolucionarnog serijala Metro, smještenog u tunelima podzemne željeznice postapokaliptične Moskve, prema kojem je napravljena i jedna od poznatijih suvremenih FPS igara Metro 2033, poručuje Ivan Cerovac, organizator opatijske manifestacije, koji očekuje preko tisuću posjetitelja.


Bogati program bit će namijenjen svim dobnim skupinama: od zabavne i kreativne dječje čarobnjačke škole s raznovrsnim edukativnim sadržajima, originalnih liburniconskih igara, radionica i kvizova, do izvrsnih predavanja i prezentacija koji će zadovoljiti svačije ukuse.


Glazbeni program bit će obilježen koncertima rock cover benda Cherrybombz iz Pule i kultnog riječkog benda PHC.