PRODAJE SE

“Peza” čeka investitore: Komunalac ponovio natječaj za zgradu u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Stanar koji je do nedavno živio u ovoj kući, po lokaciji jednoj od najpoznatijih u gradu, sporazumno je izašao iz prostora



OPATIJA Po početnoj cijeni od 2 milijuna i 100.000 kuna, što je za 60.000 kuna manje nego li na prvom natječaju koncem prošle godine, prodaje se kuća u Opatiji s pripadajućim dvorištem, svima poznata kao »peza«, odnosno bivša Gradska javna vaga. Natječaj za prodaju kuće raspisao je Komunalac d.o.o. Jurdani 13. veljače, uz napomenu da se ponude dostavljaju u roku od 30 dana, putem pošte ili osobnom dostavom u zatvorenoj omotnici na adresu: Komunalac d.o.o, Jurdani 50/b, 51213 Jurdani, s naznakom: »natječaj za prodaju nekretnine – javna vaga – ne otvarati«. Nekretnina se može pogledati svakodnevno radnim danom od 8 do 15 sati, a ponude će se otvarati 13. ožujka u 13 sati, navedeno je na službenim stranicama Grada Opatije.


Interes skroman


U zgradi »peze« je međutim donedavno živio stanar koji nije želio izaći dok mu se na primjeren način ne riješi stambeno pitanje, o čemu smo u više navrata i pisali. Je li i na koji način taj problem riješen, odnosno je li sada kuća u potpunosti prazna, pitali smo osobu zaduženu za koordinaciju i poslove oko njezine prodaje, Duška Kulaša iz Komunalca, inače rukovoditelja Radne jedinice »Usluge«.


– S bivšim stanarom je postignut dogovor te je sporazumno izašao iz objekta koji je sada potpuno prazan – naveo je Kulaš.Međutim, kaže da je interes za kupovinu nekretnine ne samo na prvom, već zasad i na drugom natječaju prilično skroman. Osim ako interes nije iskazan u zadnjih nekoliko dana, do sada je tek jedna osoba razgledala nekretninu, no kako se čini nije bila zadovoljna početnom cijenom.


Zgrada ex javne gradske vage je prilično stara, datira iz 1936. godine, a prema aktualnoj planskoj dokumentaciji, na tom mjestu može se izgraditi višenamjenska građevina uslužne, trgovačke ili drugih sličnih djelatnosti. Hoće li sve to biti dovoljno da se pronađe investitor spreman ući u priču o »pezi« na Tošini, pokazat će vrijeme, no poznato je da »svaka roba pronađe kupca«, pa je sigurno da će tako biti i s ovom nekretninom uz čiji će preobražaj i dio opatijske povijesti nastaviti živjeti tek u sjećanjima i na starim fotografijama.





Cijena pala


– Činjenica je da je objekt u vrlo lošem stanju i potencijalni investitor će ga najvjerojatnije morati srušiti i izgraditi novu kuću. Poznata lokacija, pozicija na samom ulazu u Grad Opatiju je idealna za poslovnu namjenu. Na prvom natječaju u prosincu 2018. godine nije bilo ponuđača, pa je natječaj ponovljen, a cijena je sada za 60.000 kuna niža – pojasnio je Duško Kulaš.


Po kojoj će se cijeni nuditi nekretnina kojoj je glavni plus lokacija jer se nalazi na sjecištu prometnih pravaca i gotovo da nema stanovnika na Liburniji koji nije čuo za »pezu«, određuje Skupština Komunalca, a je li u drugom krugu prodaje bilo više ozbiljno zainteresiranih, znat će se ubrzo, nakon otvaranja pristiglih ponuda koje je najavljeno za 13. ožujka.