Neugodna situacija

Pad informatičkog sustava u Opatiji: Ne radi gradski web, mailovi…

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN



OPATIJA Druga listopadska nedjelja na području Grada Opatije okupila je glasače koji su birali članove Vijeća mjesnih odbora za ukupno 14 mjesnih odbora. Kome će birači dati povjerenje, danas od 8 do 19 sati biralo se na teritoriju Mjesnog odbora Ika, Ičići, Poljane, Veprinac- Učka, Dobreć, Pobri, Opatija – Punta Kolova, Opatija- Vasanska, Opatija – Centar I, Opatija- Centar II, Opatija-Belveder, Opatija-Kosovo, Opatija-Volosko i Opatija-Tošina. 


Izbore za mjesne odbore je pratila neobična situacija vezana uz službene internetske stranice Grada Opatije. Naime, kako smo saznali od nadležnih u Gradu Opatiji, još tijekom subote u prijepodnevnim satima došlo je do pada sustava, te osim web-stranica, u funkciji nisu bili niti službeni mailovi. 


Premda se odmah kontaktiralo tvrtku koja održava gradski internetski sustav, u Gradu Opatiji izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog činjenice da niti do kraja današnjeg dana, nedjelje 13. listopada, kvar nije uklonjen niti je server proradio.




–  Zgroženi smo i neugodno iznenađeni takvim neprimjerenim postupkom i zatražili smo pismeno očitovanje od tvrtke koja nam  održava internetski sustav – naveli su iz Grada Opatije.


Činjenica da se sve to dogodilo baš u vrijeme izbora za vijeća mjesnih odbora na teritoriju Grada Opatije, još je dodatno otežala ovaj „internetski muk“.


Naime, birači nisu mogli na vrijeme provjeriti gdje se nalazi biračko mjesto kojemu pripadaju, te su nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža.