Dar vrijedan 1,5 milijuna kuna

Otvoren Laboratorij za kateterizaciju srca u opatijskoj Thalassotherapiji

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Državni tajnik u Ministarstvu zdravlja Željko Plazonić, obraćajući se u ime spriječenog ministra, istaknuo je veliki iskorak Thalassotherapije u invazivne metode dijagnostike i terapije. Ovime će se pružiti mogućnost kvalitetne zdravstvene usluge građanima ove i drugih regija u Hrvatskoj, ali i jači nastup ove ustanove na tržištu zdravstvenog turizma u inozemstvu, rekao je

OPATIJA U opatijskoj Thalassotherapiji u petak je svečano otvoren Laboratorij za kateterizaciju srca s uređajem vrijednim 1,5 milijuna kuna, dar Fondacije Mark Kaufman iz Moskve.  

Taj uređaj sadrži angiološki stol, pumpu za kontrast te FFR uređaj, a neizostavan je za dijagnostičku obradu i terapijsku skrb o akutno ugroženim bolesnicima. Laboratorij se sastoji od prostora za pripremu bolesnika, središnjeg prostora s angiološkom opremom, kontrolne sobe i radne sobe za osoblje. Prilagodbu prostora te nabavku potrošnog medicinskog materijala i opreme financirala je Primorsko-goranska županija, a preostalih 200.000 uložila je sama Thalassotherapia.


 Ravnatelj ustanove Viktor Peršić ustvrdio je da će ovaj laboratorij omogućiti podizanje zdravstvenog standarda i skrbi za pacijente, te im omogućiti brzu, efikasnu i kvalitetnu dijagnostiku i terapiju. Ovime se, rekao je, zdravstvena razina opatijske Thalassotherpije podiže na novu razinu, čime pokazuje spremnost na nove izazove u razvoju hrvatskog zdravstva.


 Državni tajnik u Ministarstvu zdravlja Željko Plazonić, obraćajući se u ime spriječenog ministra, istaknuo je veliki iskorak Thalassotherapije u invazivne metode dijagnostike i terapije. Ovime će se pružiti mogućnost kvalitetne zdravstvene usluge građanima ove i drugih regija u Hrvatskoj, ali i jači nastup ove ustanove na tržištu zdravstvenog turizma u inozemstvu, rekao je.




 Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je naveo da se ovime zatvara jedan investicijski ciklus ulaganja u opatijsku ustanovu. Thalassotherapia je u vrhu hrvatske dijagnostike, prevencije i rehabilitacije te predstavlja idealan spoj prostora, opreme i kadrova, rekao je.


 Donator Mark Kaufman kazao je kako mu je ravnatelj Peršić rekao da mu je nabavka ovakvog uređaja san, te se bilo teško tome ne odazvati. Izrazio je želju da se Opatija nastavlja razvijati turistički, uz nadu da će i ova donacija pomoći u tome.


 Thalassotherapia Opatija je specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma. Otvaranje ovog laboratorija prvi je u nizu događanja kojima će ove godine obilježiti 60. godišnjicu osnutka. Prošle godine je ocijenjena najboljom specijalnom bolnicom u Hrvatskoj.