Antonjski rog

Opatijci objesili pusta: Gospodin Šugaman ispaštat će zbog Šukera, sutkinje koja je oslobodila Horvatinčića i kupališta

Marina Kirigin

Pusni gradonačelnik Dule najavio je događanja za njegove ovogodišnje kratke, svega četiri tjedna duge, vladavine. Pozvao je na »tanci« u KTC Gervais, na Dječji karnevalski korzo i Balinjeradu



Antonjski rog je zatulil, a pusti su obešeni na pali na celoj Liburnije. Među prvima to su napravili Opatijci.


Lumber klub Opatija i pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule, koji je iz ruku gradonačelnika Opatije Ive Dujmića preuzeo ključeve grada i otvorio »peto godišnje doba«, na stup srama na opatijskoj tržnici podigli su Gospodina Šugamana, pusta – krivca za sve loše u prošloj godini.


Pokladna lutka u nogometnom dresu, sa kopačkom i cipelom, licem Davora Šukera, sudačkom vlasuljom i ručnikom oko ruke ispaštat će i biti spaljena na Pepelnicu zbog grijeha Davora Šukera, sutkinje koja je oslobodila Horvatinčića zbog sinkope, ali i zato što Opatijci više nemaju kupališta na kojeg bi mogli staviti šugaman. 




Pusni gradonačelnik Dule najavio je događanja za njegove ovogodišnje kratke, svega četiri tjedna duge, vladavine. Pozvao je na »tanci« u KTC Gervais, na Dječji karnevalski korzo i Balinjeradu. Dujmić je teška srca predao ključeve grada pusnom gradonačelniku.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Poručio je građanima Opatije da se imaju čemu veseliti, navodeći gradske mjere usmjerene prema raznim dobnim skupinama, te ih pozvao da se maskiraju.


Foto: M. ANIČIĆ


Foto: M. ANIČIĆ



Duletu je rekao da ima dovoljno novca za »šušur«, a pusni gradonačelnik obećao je da će ih »podelit juden«. Voditelj programa Mario Lipovšek Battifiaca ispred opatijske tržnice, gdje je upriličena ceremonija otvaranja karnevala, pozvao je sve ljude da kao i uvijek do sada u doba karnevala »puste pamet doma va škabeline«.


Foto: M. ANIČIĆ


Foto: M. ANIČIĆ



Foto: M. ANIČIĆ


Foto: M. ANIČIĆ