Ocjenjivački sud odlučio

Opatija će nagradu za životno djelo dati pedijatrici dr. Esteli Vlašić

Marina Kirigin

Dugogodišnja pedijatrica dr. Estela Vlašić

Dugogodišnja pedijatrica dr. Estela Vlašić

Lobiranja za protukandidata Josipa Brkića bila su izuzetno jaka



EstelaVlašić, dugogodišnja opatijska pedijatrica, predložena je za Nagradu Grada Opatije za životno djelo, a konačnu odluku o tome donijeti će opatijsko Gradsko vijeće. Gradski Ocjenjivački sud, koji je odlučivao o ovoj nagradi, proteklih dana imao je pune ruke posla iako su pristigle samo dvije kandidature.


Uz dr. Vlašić, za nagradu je bio predložen i hotelijer iz Ike Josip Brkić. Iako je obrazloženje za kandidaturu opatijske pedijatrice bilo daleko jače i upečatljivije, politika je umiješala prste i u ovaj izbor, te su lobiranja za Brkića bila izuzetno jaka pa su navodno vršeni i pritisci na članove Ocjenjivačkog suda.


Javnost, koja je znala što se događa, danima je bila uznemirena, a u nekim političkim krugovima govorilo se i kako će, dobije li Brkić ovu nagradu, ona biti obezvrijeđena. Na kraju, čini se da je pravda pobijedila te da će pedijatrica, koja je zaista svoj život posvetila generacijama i generacijama malih Opatijaca, primiti nagradu koja joj, po mišljenju mnogih, itekako pripada.




Glasanje Ocjenjivačkog suda je završeno 5 naprema 3 u korist opatijske pedijatrice koju je za nagradu predložilo Društvo Naša djeca Opatija. Bude li na Gradskom vijeću prihvaćena ova odluka Ocjenjivačkog suda, na Dan Grada Opatije Esteli Vlašić će biti uručena Nagrada Grada Opatije za životno djelo.