KANAT NA VETRE

Matuljsku noć upotpunili smijeh, pjesma, gluma i veselje

Marija Duvnjak

Marin Aničić

Marin Aničić

Vesela družba  udruge „Domoljub 1909.“ upriličila je fantastičnu kulturnu večer svojim mješovitim zborom „Štorija“ koje su paralelno pratili i opisivali članovi dramske sekcije ove udruge iz Rukavca



MATULJI – Matuljsku noć upotpunio je smjeh, kanat i gluma. Manifestacijom „ Kanat na vetre“ domaćim su ljudima pružili zabavnu kulturnu večer u Hangaru. Vesela družba  udruge „Domoljub 1909.“ upriličila je fantastičnu kulturnu večer svojim mješovitim zborom „Štorija“ koje su paralelno pratili i opisivali članovi dramske sekcije ove udruge iz Rukavca.


Svojim kreativnim i zabavnim repertoarom koji je sačinjavao presjek njihova rada protekle godine donijeli su puno smjeha, zabave i veselja okupljenima. Izvedbama popularne, zabavne, ali i sakralne, gospel, strane i domaće glazbe zadovoljili su sve gušte prepunog Hangara.


Zbor predvođen Martom Karolinom Cader nije prestao oduševljavati Hangar, gdje je manifestacija održana poradi prijetnje olujnog vremena koja je izvorno trebala biti održana u njihovom amfiteatru, no zbog jake tramontane i „škurog“ neba ova se večer preselila u zatvoreni prostor kraj bočarije. Ta je izmjena bila skoro ne zamjetna budući da je program u cijelosti održan kako je izvorno bio i zamišljen.