Kreativna mladež

MALI MANDRAĆ Nevrijeme nije omelo dječje izdanje manifestacije

Marta Ban

Foto M. Anicic

Foto M. Anicic



VOLOSKO Ni teški oblaci koji su se tijekom  jutra nadvili nad Kvarnerom i sa sobom donijeli grmljavinsko nevrijeme nisu spriječili mlade umjetnike da u sklopu ovogodišnjeg Malog Mandraća svojim radovima uljepšaju Volosko te otvore trideset i treće izdanje Međunarodnog likovnog natječaja »Mandrać 2018«. Štoviše, na dječji se natječaj prijavilo čak 58 mladih sudionika u dobi od 3 do 15 godina, a osim iz Hrvatske, na Malom Mandraću sudjelovala su djeca i iz Austrije, Italije i Ukrajine. Tako je brojna i kreativna mladež, unatoč nevremenu zbog kojeg su vesele radinosti sudionika dijelom prebačene u prostor pizzerije Moho, odradila još jedan u nizu sjajnih izdanja dječjeg natječaja, a na koncu je, očito dozvano dobrom energijom, i sunce zasjalo.


Zadovoljni organizatori


– Jako smo zadovoljni s ovim izdanjem Malog Mandraća baš zato što vrijeme nije bilo na našoj strani, a djeca su svejedno došla i to s dobrim odazivom. Tijekom prvih prijava koje su krenule u 9 sati, djeca su radila kao i inače, vani, no s dolaskom kiše sklonili smo se u pizzeriju Moho. Oko 11 i 30 prilike su se poboljšale, a s boljim vremenom pristigli su i novi sudionici, među kojima je bilo i djece iz drugih zemalja. Dodjela je nagrada, dočekana s nestrpljenjem, protekla vrlo svečano i obasjana suncem, a osim najboljih radova nagradili smo i četiri najmlađa sudionika kojima je svega tri godine, rekla nam je Sonia Kalafatović, predsjednica Udruge Talijana Opatija koja organizira Mali Mandrać.


U nedjelju »veliki«


Među sveukupno 58 natjecatelja u ovogodišnjem izdanju Malog Mandraća nagrade su osvojili Grga Kunić (8), Maja Subotić (9), Alegra Lozić (8), Nikola Muhvić (7), Lorena Čolić (6), Val Gabriel Ćulumović (5), Ira Crljen (12), Stella Matić (15), Kim Bendeković (14) i Emili Šebelja (15), a posebno priznanje najmlađim, trogodišnjim sudionicima pripalo je Aronu Užareviću, Rubenu Užareviću, Marulu Novakoviću i Janu Brajkoviću. Nagrađeni su sudionici osvojili poklon bon za kupnju školskog pribora u opatijskoj knjižari Melior.Nakon Malog Mandraća, trideset i treći »Mandrać 2018« nastavlja se velikim likovnim natječajem koji započinje u nedjelju ujutro, a u kojem sudjeluju slikari iz Hrvatske i inozemstva, razvrstani u dvije kategorije – profesionalnu čine sudionici s diplomom fakulteta za likovne umjetnosti, a opću kategoriju svi ostali. Najbolji će radovi, u obje kategorije, biti nagrađeni prigodnim novčanim nagradama.