Objavljen program događanja

LJETO NA LJETNOJ Diana Krall i Eros glavne zvijezde

Aleksandra Kućel Ilić

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti

Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, smatra da je u priči oko povratka zvijezda u Opatiju učinjen i značajan korak naprijed budući da je uspostavljena suradnja s hotelijerima



OPATIJA Program Ljeta na Ljetnoj 2019. objavljen je na internetskim stranicama Festivala Opatije, a prodaja ulaznica za nastupe najvećih zvijezda poput Diane Krall i Erosa Ramazzottija ide jako dobro i pozivam publiku da ih što prije nabavi kako ne bi zakasnili. Tradicija je da se sadržaji na koje tijekom ljeta mogu računati posjetitelji najave na zasebnoj pressici, a ove godine tijekom lipnja, srpnja i kolovoza bit će zbilja puno razloga za dolazak u Opatiju. Višegodišnji izostanak mega popularnih izvođača na opatijskoj je Ljetnoj pozornici lani prekinut uz povratak Zucchera, a sada nastavljamo tu uzlaznu putanju, pa je tako 16. srpnja navečer rezerviran za nastup Diane Krall, dok će 15. kolovoza nastupiti Eros Ramazzotti – najavio je jučer Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.


Smatra da je u ovoj priči oko povratka poznatih estradnih ličnosti u Opatiju koja je vrlo važna za ukupni imidž turističkog grada, učinjen i značajan korak naprijed, budući da je uspostavljena suradnja s opatijskim hotelijerima koji smještaj u svojim objektima nude »u paketu« s nekim od najznačajnijih kulturno-umjetničkih sadržaja tijekom Ljeta na ljetnoj.


Otvorenje Ljeta na ljetnoj planira se u subotu, 8. lipnja, u 21.30 sati uz cjelovečernji plesni koncert »Neka sjaji sunce svima« Ansambla Lado, najpoznatijeg folklornog ansambla u Hrvatskoj.




Na Maloj sceni Ljetne pozornice će se od tog datuma nadalje prikazivati filmske projekcije, a ove godine će se određeni sadržaji poput zanimljivih izložbi tijekom ljeta organizirati i u Centru Gervais koji će ujedno služiti i kao mjesto za održavanje manjih priredbi u slučaju kiše na Ljetnoj.


Nakon otvorenja, u subotu, 15. lipnja na Ljetnoj pozornici će biti koncert »Adriatica Latina 2019«. uz Davora Radolfija i goste, Zoricu Kondžu i Brunu Krajcara. Opatija i njezin teatar na otvorenome će također ugostiti i finalnu večer MIK-a i to u subotu, 22. lipnja.


Rock opera »Jesus Christ Superstar« zagrebačkog gradskog kazališta »Komedija« u suradnji s »The Really Useful Group Ltd« koja se izvodi na engleskom jeziku, bez prijevoda, bit će na rasporedu 27. lipnja, a na samom ispraćaju lipnja, u subotu, 29. lipnja svi su uz besplatan ulaz od 23 sata nadalje pozvani na najveću disco zabavu na Kvarneru u okvirima RetrOpatije, gdje će goste rasplesati DJ Miro Paušić i MC Šajeta.


Koncert za kojega je najavljeno da baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim jest koncert »100 romskih violina«, odnosno nastup Budapest Gypsy Symphony Orchestra 3. srpnja, a 5. srpnja na rasporedu je još jedna glazbena poslastica, Liburnia Jazz festival uz koncert dva pijanistička diva, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova.


Liburnia Jazz festival će se nastaviti u subotu, 6. srpnja kada će na Ljetnoj nastupiti portugalska jazz ikona Maria Joao i elektronski trio Ogre.


Na Ljetnu će 19. srpnja stići i splitski pjevač Petar Grašo na svojoj ljetnoj turneji, a 23. srpnja će biti vrijeme za klasičnu glazbu i koncert »Enrico Caruso: legenda jednog glasa«, a nastupit će Societa Filarmonia iz Udina.


U subotu, 27. srpnja navečer bit će vrijeme za »Sergejevu ljubavnu glazbenu bajku u Opatiji«, uz koncert crnogorskog kantautora Sergeja Ćetkovića.


Jerry Rick’s Blues festival Kastav&Opatija Rivijera koji će na deset atraktivnih lokacija promovirati kvalitetnu blues glazbu od 25. srpnja do 4. kolovoza, na Ljetnoj pozornici u Opatiji će se »zaustaviti« 2. kolovoza uz nastup Lela&Joe Kaplowitz Blues Band, Zdenku Kovačiček&Greenhouse Blues Band i Janis Joplin Project, a u znak sjećanja na Jerryja Ricksa bit će prikazan i dokumentarni film »Črni Kastavac« Igora Modrića.


U kolovozu će još 10. u mjesecu biti večer folklora »Naši tanci i stare užanci« Folklornog ansambla Zora iz Opatije, te 11. kolovoza stand-up nastup »Željko Pervan na planetu žena«. Od 26. do 30. kolovoza, bit će vrijeme za tradicionalni Liburnia Film Festival, moglo se čuti na konferenciji za novinare.


– Nadam se da će u pripremljenom programu kojega ćemo još dodatno obogatiti i sadržajima u Gervaisu, svatko pronaći nešto za sebe, jer je uistinu raznolik. U njegovoj realizaciji sudjeluje vrijedna ekipa Festivala Opatija kojoj se zahvaljujem, baš kao i svima koji nas podržavaju, a to su Zagrebačka banka, Turistička zajednica Grada Opatije, Grad Zagreb i Grad Opatija, te opatijski hotelijeri – rekao je ravnatelj Gigante Dešković.