Novi projekt

Kupalište Črnikovica u Voloskom imat će i – pozornicu

Aleksandra Kućel Ilić

Očekuje se da bi sve trebalo provesti do ljeta, uključivo i izvođenje radova, kako bi plaža u novom ruhu dočekala sezonu, kaže pročelnik Turpanjac



OPATIJA/VOLOSKO Ministarstvo turizma odabralo je projekte kojima se dodjeljuju bespovratna sredstva temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Novac se isplaćuje iz Fonda za razvoj turizma. U Opatiji, odnosno u Voloskom je to kupalište Črnikovica koje je dobilo 400.000 kuna. Pročelnika gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Zdenka Tupanjca pitali smo što će se uz dobivena sredstva napraviti na ovom kupalištu u Voloskom i kada će radovi započeti? Odnosno, s obzirom da se i ranijih godina ulagalo u ovo kupalište, zanimalo nas je i u kojoj su fazi radovi, te hoće li ova pomoć Ministarstva ubrzati planove o preuređenju Črnikovice?


– Radovi će obuhvatiti uređenje cjelokupnog prostora plaže i sadržaja koji se uređuju i dopunjavaju. Plaža se uređuje sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području PGŽ-a kao urbana plaža kulture. Projekt uređenja plaže ima za cilj i revalorizirati prostor plaže objedinjavanjem kupališne funkcije prostora s kulturnim sadržajima. Ovim projektom želi se dobiti uz plažu i »pozornica«, kvalitetan i opremljen prostor, pristupačan osobama s invaliditetom, čime bi se dopunila i turistička ponuda destinacije – naveo je Tupanjac, dodavši i kako će se u projekt uređenja uključiti i Grad Opatija.


– Nakon utvrđivanja detaljnog izvedbenog troškovnika radova Grad će provesti javno nadmetanje za odabir izvođača radova. Očekuje se da bi sve navedeno trebalo provesti do ljeta, uključivo i izvođenje radova, kako bi plaža u novom ruhu dočekala kupališnu sezonu. Ova plaža se uređuje više godina te je cjelovitom uređenju koje je planirano za iduću godinu sigurno pridonijela i ova konkretna financijska pomoć Ministarstva turizma – zaključio je pročelnik gradskog UO za prostorno uređenje Zdenko Tupanjac.