Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
21. veljače 2020.
Kulturna manifestacija

Kreativa u srednjevjekovnom gradiću: Prvo izdanje Ruscusa na Veprincu

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2019. u 11:49 2019-06-09T11:49:57+02:00

VEPRINAC - Veprinac je jučer bio kulturno i kreativno središte Liburnije. Srednjovjekovni gradić bio je ispunjen događanjima na tri lokacije u povijesnoj jezgri, a posjetitelji su dobili priliku zaplesati uz koncerte izvrsnih bendova, pogledati projekciju filma pod zvijezdama, kušati tradicionalne lokalne proizvode i biti dijelom jedinstvene zabave u sklopu prvog izdanja manifestacije Ruscus.

Umjetnost, tradicija i ljepota druženja pod vedrim nebom vrelog lipanjskog dana privukla je »šaroliku« publiku, od male djece do umirovljenika. Djeca su se posebno razveselila predstavom »Četiri godišnja doba« Gradskog kazališta lutaka Rijeka pod Ložom, a oni nešto stariji uživali su u ponudi autohtonih proizvoda i nastupu klape Mirakul.

Na Brituhu su se uz glazbenu podlogu predstavili opatijski slikari i umjetnici, a u predvečerje i čakavski pjesnici i glumci.

U etno zbirci održana je radionica izrade tradicionalnih veprinačkih kolačića betina za djecu koja je završila pričom za laku noć.

Zabava za one nešto starije nastavljena je u večernjim satima projekcijom filma i glazbom. Manifestacija u Veprincu koja je dobila ime po latinskom nazivu za veprinu dio je projekta Riviera4Seasons2.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.