Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Posjet i suradnja

foto/video Kineska delegacija u Opatiji: U Navisu izložba o gradu Cangzhou, gdje je nastao kung fu

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 15. travanj 2019. u 15:34 2019-04-15T15:34:43+02:00

Gradonačelnik Ivo Dujmić i Tian Yongbin, zamjenik direktora Industrijskog parka grada Cangzhoua, potpisali memorandum s ciljem jačanja suradnje i prijateljstva među gradovima

OPATIJA I Grad Opatija puno očekuje od službenog posjeta kineskog izaslanstva Republici Hrvatskoj, stoga su gradonačelnik Ivo Dujmić i Tian Yongbin, zamjenik direktora Industrijskog parka grada Cangzhoua, potpisali memorandum o uspostavljanju partnerskih odnosa s ciljem jačanja suradnje i prijateljstva među gradovima.

Potpisvanju memoranduma prethodili su razgovori Dujmića i  direktorice Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić o mogućnostima uspostavljanja partnerskih odnosa na polju turizma, ekonomije, trgovine, tehnologije ali i promocije kulture oba grada i oba naroda.

U nastavku službenog posjeta Opatiji, kinesko izaslanstvo je posjetilo i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki gdje ih je primila dekanica fakulteta dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, a susreli su se i s predstavnicima HGK- županijske komore Rijeke te malih i srednjih poduzeća s područja PGŽ-a.

OP1504TI5
Kineska delegacija u Navisu / Foto Ivica Tomić

Kineski gosti su tijekom boravka u Opatiji smješteni u hotelu Navis, čiji je vlasnik Kruno Kapetanović također lani boravio u Kini u organizaciji Turističke zajednice. U Navisu je i upriličena izložba o gradu Cangzhou koji je 200 kilometara udaljen od Pekinga te ima 7,8 milijuna stanovnika.

Grad bogat povijesnom baštinom i tradicijskim spomenicima ujedno je i turističko središte Kine, a zanimljivo je da je tamo nastala tradicionalna kineska vještina kung-fu.

o154am5

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.