Degustacija domaćih delicija

Iz Istre na krov matuljske dvorane: Promocija Šparogade i vinske ceste

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Specijalitete na krovu dvorane pripremili su kuhar Marko Jovanović i učenik Gospodarske škole u Bujama Nikola Sokač



MATULJI Uz palentu i šparoge te dobru kapljicu s vinske ceste Bujštine danas su na krovu matuljske dvorane predstavljene dvije istarske manifestacije.


Naime, u sklopu aktivnosti Međunarodnog udruženja Europskih destinacija okusa (Associazione Internazionale Azione Borghi Europei del Gusto), koja je osnovana 2007. godine i promovira manje poznata turistička mjesta kao i njihov kompletan potencijal (kulturni, eno-gastronomski, turistički…), Turistička zajednica Grada Buje i Turistička zajednica Općine Matulji predstavile su dvadesetu, jubilarnu Šparogadu koja se održava u Kaštelu, nedaleko Buja od 21. – 23. travnja, kao i Dane šparoga na području sjeverozapadne Istre koji traju od 21. ožujka do 14. svibnja.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ





Direktorica matuljskog turističkog ureda Marijana Kalčić naglasila je važnost ove zajedničke promocije, a direktor TZ-a Buje Valter Bassanese objasnio kako je Mreža europskih gradova okusa, sufinancirana od strane EU-a,  a zadatak im je promoviranje manje poznatih destinacija.


Specijalitete na krovu dvorane pripremili su kuhar Marko Jovanović i učenik Gospodarske škole u Bujama Nikola Sokač.