Uvažit će stavove većine

Ivo Dujmić povukao rebalans opatijskog proračuna, a prodaje zgradu dječjeg vrtića

Srđan Brajčić

Ivo Dujmić

Ivo Dujmić

Svoj potez gradonačelnik je objasnio napisima u medijima, odnosno svojom odlukom da će uvažiti javno iznesene oprečne stavove vijećnika predstavničke većine (AM, SDP, HSU, IDS, UK) vezano uz proračunom planiranu prodaju nekretnina



OPATIJA Gradonačelnik Ivo Dujmić obavijestio je predsjednika Gradskog vijeća Roberta Kurelića da je odlučio povući rebalans proračuna Grada Opatije za 2018. godinu, kao i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju od 20 milijuna kuna, o čemu su opatijski vijećnici trebali glasovati na sjednici ovog utorka. Shodno tome, Dujmić je s dnevnog reda povukao sve one točke koje imaju veze s gradskim budžetom.


Svoj potez gradonačelnik je objasnio napisima u medijima, odnosno svojom odlukom da će uvažiti javno iznesene oprečne stavove vijećnika predstavničke većine (AM, SDP, HSU, IDS, UK) vezano uz proračunom planiranu prodaju nekretnina. Dujmić je također izvijestio Kurelića da će u rujnu predložiti Gradskom vijeću donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zgrade sadašnjeg dječjeg vrtića.


„Nova pedagoška godina započet će s radom u novootvorenom objektu, a prodaja ove nekretnine planirana je u važećem proračunu Grada Opatije, kojeg je Gradsko vijeće usvojilo dana 14. prosinca 2017. godine. Sukladno predloženom, predložit ću izmjenu proračuna Grada Opatije za 2018. godinu i visinu kreditnog zaduženja, pojašnjava Dujmić predsjedniku opatijskog Vijeća.