Pozitivna državna revizija

GRADONAČELNIK SE POHVALIO REZULTATIMA: Opatija najbolje upravlja gradskom imovinom

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Damir Škomrlj

Snimio Damir Škomrlj

Građanima poručujem kako su upravo osobe iz redova koji me danas prozivaju bile za rasprodaju poslovnih prostora, dok sam se ja kao gradonačelnik tome usprotivio i stao u njihovu zaštitu od prvoga dana, jer oni su vlasništvo svih naših građana i pune opatijski proračun - dodao je Dujmić.



OPATIJA – Veliko mi je zadovoljstvo priopćiti sjajnu vijest o radu gradske uprave, jer mi smo Opatijci rekorderi po dobrom upravljanju gradskom imovinom u Hrvatskoj. Nakon nalaza državne revizije Opatija je najučinkovitiji grad po upravljanju poslovnim prostorima u vlasništvu Grada. Obaveza nam je da tako bude i u narednim godinama jer je to imovina svih naših građana i mora biti u funkciji rasta gospodarstva i povećanja životnog standarda svih Opatijaca – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, ujedno i kandidat Nezavisne liste za osvajanje novog gradonačelničkog mandata.


Također, demantirao je tvrdnje iz suprotnog izbornog tima kako on »želi rasprodati gradske poslovne prostore«.


– To su opasne tvrdnje i ne služe nikome na čast. Građanima poručujem kako su upravo osobe iz redova koji me danas prozivaju bile za rasprodaju poslovnih prostora, dok sam se ja kao gradonačelnik tome usprotivio i stao u njihovu zaštitu od prvoga dana, jer oni su vlasništvo svih naših građana i pune opatijski proračun – dodao je Dujmić.




Po njegovim navodima, danas Opatija ima 161 poslovni prostor, a u planu je i izgradnja novih.


– Produžit ćemo niz drvenog paviljona, od ulaza u park, do ljekarne, jer poslovni prostori su konstanta u punjenju proračuna, ali također želimo dati i dodatni »štih« opatijskoj glavnoj ulici – najavio je.


Osvrnuo se i na ponašanje aktualnog zamjenika gradonačelnika Opatije i njegovog protukandidata na nedjeljnim izborima, Fernanda Kirigina.


– Za voditi Opatiju nije dovoljno ranositi cvijeće po gradu, Opatiji trebaju konkretna rješenja. Vrata gradonačelnika i ureda Grada su uvijek otvorena i građani se primaju redovito, zato prema Opatijcima nije odgovorno u svoje radno vrijeme kucati im na vrata, a u isto vrijeme ne raditi ništa i primati plaću od Grada Opatije kao zamjenik gradonačelnika. Poručujem da se Opatija ne vodi po kućama, a plaća dobiva za »nerad«. Vođenje Grada podrazumijeva odgovornost i rad svakog dana, a ne može Opatija stati zatio što su izbori – zaključio je Ivo Dujmić.


U obraćanju medijima još se osvrnuo i na posljednju javnu podršku Nikice Pažina – Fernandu Kiriginu.


– Koalicija sedam stranaka već dijeli fotelje, te je Pažinu obećala direktorsko mjesto u Parkovima ili Komunalcu. To dovoljno govori, a moja je poruka jasna: Opatija nije na prodaju, gradonačelnik mora znati razmišljati svojom glavom i jedini šefovi moraju biti i ostati Opatijci – naglasio je Dujmić.