Otišli u nezavisne

Dvojica opatijskih vijećnika napustila IDS

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA Gradski vijećnici Neven Varljen i Andrej Pošćić napustili su IDS te će u radu Gradskog vijeća ubuduće sudjelovati kao nezavisni vijećnici, ali će ostati u Klubu vijećnika predstavničke većine.


– IDS je bio moja prva, a vjerojatno i posljednja politička stranka. U IDS-u sam skupljao svoja prva politička iskustva, a stranci zauzvrat pokušao dati sva svoja skromna znanja uz veliku dozu energije. Već dugi niz godina ta ista energija je pri kraju. I tako nas nekolicina pokušavamo popraviti odavno narušene temelje IDS-a na Liburniji. Žao mi je što u tim pokušajima, niti kao član predsjedništva, niti kao predsjednik podružnice, nisam bio uspješniji. Žao mi je što već znatno ranije svoje mjesto nisam pre pustio nekom drugom – naveo je u obrazloženju svoje odluke Neven Varljen.


Njegov kolega i gradski vijećnik Andrej Pošćić također je ukratko objasnio zbog čega je napustio opatijski IDS.




– U IDS sam se ponajviše učlanio jer je organizirana stranka regionalnog karaktera gdje je protok informacija brz i efikasan, a struktura i organizacija manje centralizirana nego u velikim strankama. Glavni cilj mi je bio da stranku zajedničkim snagama mladih i starijih pokušamo vratiti na političke uspjehe 90-ih godina. Stranka je unazad 15-20 godina aktivno sudjelovala i kreirala strategiju razvoja Opatije te imala daleko najbrojnije članstvo i simpatizere u gradu i uvijek imala obzira za »domaću besedu«. Danas, nažalost, podružnica IDS-a Opatija bilježi pad popularnosti, pad članstva, a politička aktivnost članova i entuzijazam ne mogu se usporediti s onom prije 5-10 godina. Sigurno je dio odgovornosti i na meni budući da sam sudjelovao u predsjedništvu podružnice zadnjih 10 godina. Žao mi je što je tako ispalo – naveo je Pošćić.