Opatija 21

Bez ikakve drame: U Opatiji nastavljeno s poslovima organiziranja parkiranja

Srđan Brajčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



OPATIJA Prijelaz upravljanja opatijskim parkiralištima iz privatnog u javni sektor odvija se bez poteškoća. Danas, prvog dana da javnim parkiralištima upravlja gradska firma Opatija 21, sve je funkcioniralo uobičajenom rutinom. Automati za naplatu parkiranja su radili, kao i mobilna opcija plaćanja putem SMS poruke.


Jedina novost jest logo Opatije 21 na automobilima, odjeći kontrolora i automatima za parkiranje. Dakle, bez ikakve drame u Opatiji je nastavljeno s poslovima organiziranja parkiranja, što je zadnjih deset godina bili u nadležnosti privatnog koncesionara Liburnija parkinga koji je, podsjetimo, svu svoju parkirališnu opremu, uključujući i pauk, prodao Opatiji 21 za 527 tisuća kuna. “Primopredaja opreme između Opatija 21 i privatnog koncesionara Liburnija parkinga obavljena je u subotu. Aparati za naplatu parkiranje preprogramirani su na Opatiju 21. U funkciji zasad nije jedino vozilo pauka. No uskoro će i pauk biti na opatijskim ulicama, kazao nam je direktor Opatije 21 Igor Štok koji dodaje da još uvijek nema nikakvih novosti oko izdavanja suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova na novu Odluku o općim uvjetima parkiranja u Opatiji.

Naime, bez suglasnosti policije, nova parkirališna politika u Opatiji ne može biti upućena na usvajanje u Gradsko vijeće. Ta će procedura prema svemu sudeći potrajati, tako da prije travanja vozači ne trebaju očekivati da brojne pogodnosti parkiranja u Opatiji. Prije svega to se odnosi na mogućnost jednog sata besplatnog parkiranja za građane Opatije.