Ključevi predani maškarama

Ajfonica će odgovarati za sve grijehe, podignuta pusna bandjera u Mošćenicama

P. N.

Brojni ljubitelji pusta podružili su se i zabavili, a općinski ključ od Staraja preuzeo je najpoznatiji živi pust – Gobo



MOŠĆENICE   Općina Mošćenička Draga ušla je u peto godišnje doba dizanjem pusne bandjeri u Mošćenicama te, već drugu godinu za redom, vješanjem ženskog pusta – Ajfonice, koja će 14. veljače odgovarati za sve ono što nije bilo dobro.


Unatoč neumornoj kišici, brojni ljubitelji pusta podružili su se i zabavili uz Remix band te krafne, sokove i kuhano vino, a općinski ključ, načelnik Riccardo Staraj uručio je najpoznatijem živom pustu – Gobotu.


Pust na području Općine Mošćenička Draga trajat će do Valentinova, a, kako je, predajući vlast maškarama kazao općinski načelnik Riccardo Staraj, sljedeće godine, kada se obilježava pola stoljeća od spaljivanja rakete, maškare će u ovome kraju biti još »spektakularnije i veće«. Najavio je i mogućnost tiskanja knjižice povodom ove obljetnice, i to uz pomoć Turističke zajednice Mošćenička Draga.




– Vidi se da će biti gusto ovo leto kako i lane. Pridite nan na dan zaljubljenih i pogledajte ča su naše vredne ženskice storile na ulaze va povijesni grad Mošćenice, kazao je Lazarić  uime pusnog odbora, pozivajući sve da pogledaju i ukrašeni ulaz, za što su zaslužne gospođe Štroligo, Lazarić i Sinožić.