Ruscus 2019

ATRAKCIJA NA VEPRINCU Koncerti, filmovi pod zvijezdama i najbolje od gastronomije

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Na tri lokacije u povijesnoj jezgri održat će se koncerti, projekcija filma pod zvijezdama, moći će se kušati lokalni proizvodi, uz zabavu do iza ponoći



VEPRINAC – Ruscus 2019, nova manifestacija u organizaciji Grada Opatije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije, pretvorit će sutra Veprinac u kulturno i kreativno središte Opatijske rivijere. Srednjovjekovni gradić na tri lokacije u povijesnoj jezgri posjetiteljima će ponuditi priliku da zaplešu uz koncerte bendova, pogledaju projekciju filma pod zvijezdama, kušaju tradicionalne lokalne proizvode i budu dijelom zabave koja će trajati od 17 sati do iza ponoći.


Ruscus, što je latinsko ime za veprinu, u Veprinac donosi sukus umjetnosti, tradicije i ljepote druženja, najavljeno je na jučer održanoj press konferenciji u Veprincu na kojoj su program predstavili viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Grada Opatije Neli Nežić, Morena Sušanj iz TZG-a Opatija i predsjednica Kulturnog društva Leprinac Zorica Sergo.


Program započinje pod Ložom u 17 sati predstavom za djecu »Četiri godišnja doba« Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a u isto vrijeme kraj štandova s autohtonim proizvodima kraj crkvice svete Ane nastupit će klapa Mirakul. Na Brituhu će nastupiti Iman Acoustic Trio i predstavit će se opatijski slikari i umjetnici, a od 18 sati njima će se pridružiti i čakavski pjesnici i glumci. U eto zbirci održat će se radionica izrade tradicionalnih veprinačkih kolačića betina. U večernjim satima okupljene će zabavljati Spart Jazz Trio, a na Brituhu upriličit će se i projekcija kultnog filma »Casablanca«.




Nakon filma večer će se nastaviti programom Tribute to Amy Winehouse benda Amy’s House. Za mnoge će to biti i prilika za zaplesati pod vedrim nebom, najavili su organizatori manifestacije financirane u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska što ga Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije realiziraju s partnerima, Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i opatijskim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.