Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Jedan derutni objekt manje

foto VILLA LOVOR Još jedna lovranska "kuća duhova" dobila novog vlasnika. Platio ju je čak šest i pol milijuna kuna

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2018. u 15:51 2018-07-20T15:51:00+02:00

Villa Lovor, smještena u »zaleđu« gradskog kupališta, raspolaže s oko 350 kvadrata površine, te dvorištem i parkom od gotovo 900 četvornih metara

LOVRAN Derutna lovranska vila, koja je proteklih mjeseci ograđena zaštitnim ogradama jer je predstavljala opasnost za prolaznike, dobila je novog vlasnika i uskoro bi trebala biti stavljena u funkciju.

Villa Lovor – smještena na rubu »jezgre« Lovrana, u zaleđu gradskog kupališta i parka, odmah do hostela Link – koja se nalazila u državnom vlasništvu, nakon niza neuspješnih pokušaja prodaje, našla je investitora, Kristijana Floričića iz Premanture, koji je za vilu odlučio izdvojiti 6,5 milijuna kuna, što je oko pola milijuna kuna više od početne cijene iz javnog natječaja.

1933853

Ovom kupoprodajom i ulaganjem novog vlasnika očekuje se da će nestati još jedna lovranska »kuća duhova«.

– Nakon desetak mjeseci nastojanja između Općine Lovran, konzervatorskog odjela i Ministarstva državne imovine postignut je dogovor da se vila stavi u prodaju. Nakon provedenog javnog natječaja dobili smo novog vlasnika pa sada tu lovransku vilu očekuje uređenje.

Imat ćemo još jedan derutni objekt manje u Lovranu,  a namjera novog vlasnika je objekt staviti u turističke svrhe – rekao je Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran po završenoj kupoprodaji derutnog objekta koji raspolaže sa oko 350 kvadrata površine, te dvorištem i parkom površine gotovo 900 metara kvadratnih.

1932898

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.