Opatija

Thalasso Wellness Centar postaje ambulanta za plastičnu kirurgiju

Barbara Čalušić

Centar ima i ambulantu za estetiku lica – Sandra Martinčić / Snimio M. Aničić

Centar ima i ambulantu za estetiku lica – Sandra Martinčić / Snimio M. Aničić

Novost u ponudi, kako najavljuje Martinčić, proširenje je palete esteske medicine pa će tako Thalasso Wellness Centar već sljedeći mjesec proširiti svoju djelatnost na estetsku kirurgiju. Ambulanta za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju bavit će se medicinskim zahvatima, ali i raznim estetskim operacijama poput korekcije grudi i face liftinga. 



Thalasso Wellness Centar prvi je medicinski wellness u Hrvatskoj koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu i wellness te konvencionalne i dopunske terapije i tretmane thalassotherapiom. Njegovo osnivanje, izgradnja i puštanje u rad modernog Wellness centra u drugoj polovini 2005. godine, jedan je od najznačajnijih događaja hrvatskog zdravstvenog turizma ovog desetljeća. Uz već postojeće sadržaje, ovaj opatijski spa-centar svoju paletu ponude planira i dalje širiti postajući tako prava oaza zdravlja i ljepote na kvarnerskom području.


– Sadržaji planirani u Thalasso Wellness Centru u potpunosti su komplentirani sadašnjim medicinskim uslugama Thalassotherapije i predstavljaju potpuno novu specifičnu granu wellnessa, a to je medicinski wellness. Zadržavajući estetsku istančanost klasičnog wellnessa, njegovu rafiniranost i tehnološku savršenost, medicinska interpolacija dodaje nove dimenzije rabeći navedenu formu za promociju zdravstvenih programa s individualnim pristupom prema svakom klijentu, kao što su program za mršavljenje, antireumatski program, beauty program, program za sportaše, škola mršavljenja i slično, objašnjava rukovoditeljica komercijalnih poslova u Thalassotherapiji Opatija Sandra Martinčić.


Istočnjačke medicine


Thalasso Wellness Centar na 2.500 četvornih metara nudi razne usluge. Posjetiteljima je na raspolaganju veliki poluolimpijski bazen s grijanom morskom vodom te protustrujnim plivanjem i zračnim i podvodnim masažama te whirlpoolom. Spa relax zona ima četiri saune – finsku, tursku, Laconium i Aromariumsaunu te Whirlpool. Za odmor posjetiteljima su na raspolaganju prostorije s grijanim ležajevima i vodenim krevetima. Fitness studio opremljen je vrhunskim Technogym spravama, a u posebnoj fitness dvorani odvijaju se grupne vježbe poput stott pilatesa i Tabate.




Osim klasične, refleksne i aromatičnih masaža, u ponudi Centra je i niz specifičnih masaža poput sportske, s toplim kamenjem, antistresne te ručne limfne drenaže. Tijekom godina ponuda je obogaćena i ponudom istočnjačkih medicina kao što su kineska, tajlandska i indijska, koje provode izvorni terapeuti i doktori iz tih zemalja. Kako kaže Martinčić, ova gostovanja pobuđuju velik interes klijenata.


– U sklopu wellnessa nalazi se i Centar ljepote s ponuđenim tretmanima njege lica, njege tijela, pedikure, manikure, depilacije i šminke, a moguće je korištenje i solarija. Unutar Centra djeluje i ambulanta za estetiku lica u kojoj je moguće implementirati botox i hijaluronske filere, kaže Martinčić.


Individualne terapije


Novost u ponudi, kako najavljuje Martinčić, proširenje je palete esteske medicine pa će tako Thalasso Wellness Centar već sljedeći mjesec proširiti svoju djelatnost na estetsku kirurgiju. Ambulanta za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju bavit će se medicinskim zahvatima, ali i raznim estetskim operacijama poput korekcije grudi i face liftinga.


– Thalasso Wellness Centar je dao veliki doprinos repozicioniranju, ne samo Opatijske rivijere, već i hrvatskog turističkog proizvoda u cijelini, temelj je kvalitetnije zdravstveno-turističke ponude.


Zdravstvena ponuda u turizmu stalno se povećava i unapređuje. Primjeri aplicirane, klijentima privlačne i zanimljive medicinske ponude su fizikalna terapija i reumatologija u wellness formi, vrlo uspješan, suptilni kardiološki preventivni program, nutricionistička sportska i dermatološko-kozmetološka djelatnost wellnessa, kao i oblici valorizacije turističkog proizvoda u njegovoj know-how domeni, ističe Martinčić.


Korisnici tako uz pomoć sportskih trenera mogu dobiti individualnu terapiju primjene sportske kardiologije, kontrolirati stres uz pomoć psihologa i dobiti niz nutricionističkih savjeta. U ponudi su i wellness proizvodi malih proizvođača s ovog područja. Ulje za masažu Quarnero, proizvođača iz Ičića promovira naše podneblje, a ulja Miris Učke i Opatijska kamelija s ekološkim certifikatom koriste se u masaži wellness centra. U ponudi su i vlastiti čajevi koji su kreirani u suradnji s riječkim proizvođačem čajeva Samovar.