Tradicionalna manifestacija

POČELO MARGARETINO LETO Bakarski povratak u doba Marije Terezije

Mirjana Grce

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



BAKAR – U Bakru je večeras počelo još jedno Margaretino leto, uvijek rado posjećena kulturno-zabavna manifestacija koju organiziraju Grad Bakar i Turistička zajednica Grada Bakra, i trajat će do 27. srpnja.


Tradicionalno Margaretino leto ove će godine protjecati u znaku dviju obljetnica: 240. otkako je Marija Terezija proglasila Bakar slobodnim kraljevskim gradom, što se moglo doživjeti već večeras, i 10. godišnjice održavanja rekonstruirane Pomorske bitke.



Margaretino leto počelo je šetnjom, sa stručnim vodstvom, ulicama i trgovima Grada Bakra, nazvanom »Šetnja kroz povijest – Doba Marije Terezije«, i već je prve večeri okupilo mnoge, domaće i goste ovoga lijepog gradića. Počevši od spomenika replike Povelje Marije Terezije na prostoru Jaza, šetače je sa svojom pratnjom vodila Marjeta Trkman Kravar utjelovivši Mariju Tereziju, i dočaravši posjetiteljima njezin lik i djelo te značaj za Bakar i Primorje.




Posjetitelji su također mogli uživati u glazbi, domaćim baškotima i puno drugoga što su pripremile udruge građana bakarskog kraja; upoznati kostimirane bakarsku gospodu i kapetane, težakinje i težake z Praputnjaka; uživati u lijepim vizurama Bakra, izložbi u katakombama, u druženju.