Konferencija

Valamar uložio više od 60 milijuna kuna u “hotele” za svoje sezonce

Mladen Trinajstić

Foto: Maladen Trinajstić

Foto: Maladen Trinajstić

Valamar je ove godine svim djelatnicima zajamčio minimalno 5 tisuća kuna neto, a prosječna plaća bila je čak 27% veća od prosjeka u turizmu. Osim suvremeno opremljenih zaposleničkih hotela u Krku, Rapcu i Poreču, tvrtka  je razvila i brojne sustave nagrađivanja i edukacije svojih zaposlenika



KRK Valamar Riviera osvojila je nagradu »Indeksa DOP-a« za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava koju zajednički dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora. Ova vrijedna nagrada Valamaru je dodijeljena u okviru netom održane 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju.


– Društvena odgovornost u Valamaru integrirana je u strategiju razvoja i poslovanja, a poseban fokus ove godine bili su djelatnici čija posvećenost, odgovornost, inovativnost i rad predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha – naglasila je, primajući spomenuto priznanje, potpredsjednica za poslovni razvoj, strateško upravljanje i korporativne poslove u Valamaru, Ivana Budin Arhanić. Valamar je ove godine svim svojim djelatnicima, sezonskim i stalnim, zajamčio minimalno neto primanje u iznosu 5 tisuća kuna, dok je prosječna plaća bila čak 27 posto veća od prosjeka u turizmu.


Briga o zaposlenicima


– U »Kuće Valamar«, objekte namijenjene smještaju zaposlenika, do sad smo uložili više od 60 milijuna kuna te uz to još i razvili brojne sustave nagrađivanja, edukacije i programe za razvoj karijere. Sve su to su pokazatelji koji brigu o zaposlenicima, priliku za napredovanje i uvjete rada stavljaju na prvo mjesto te se na takvu praksu nadograđuje i naša politika raznolikosti i zaštite ljudskih prava u širem smislu – zaključila je Budin Arhanić ne zaboravivši istaknuti da je samo prošle godine Valamar u područje društveno odgovornog poslovanja uložio respekta vrijednih 96 milijuna kuna.




Valamar je u 2018. godini proglašen i najpoželjnijim poslodavcem u turizmu u Hrvatskoj. U protekle je tri godine otvorio više od 2,3 tisuće novih radnih mjesta te je u špici protekle sezone u toj tvrtki, koja je kroz svoje hotele i kampove iznimno prisutna i na otoku Krku, radilo više od 6,6 tisuća djelatnika. Na našem najturističkijem otoku na kojem se godišnje realizira i do 6 posto turističkog prometa naše zemlje, Valamar u Krku, Baški i Staroj Baški raspolaže s tri hotela te čak pet kampova u kojima može prihvatiti nešto više od 10 tisuća gostiju.



Svim u krčkoj Kući Valamar smještenim radnicima omogućen je besplatan boravak u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Većina soba ima vlastitu kupaonicu s WC-om, a sve su opremljene novim, udobnim namještajem te televizorima i hladnjacima. Kuhinja i blagovaonica predviđene su za zajedničko korištenje i opremljene štednjakom, hladnjakom sa zamrzivačem, mikrovalnim pećnicama te ostalim kuhinjskim potrepštinama.


U posebnoj prostoriji, koja se također koristi zajednički, postavljeni su i strojevi za pranje rublja te sušilice čije je korištenje, podrazumijeva se, također besplatno za sve stanare krčke Kuće koji, uz to, u svom »hotelu« imaju i mogućnost korištenja suvremene audiovizulane opreme te besplatnog wi-fi pristupa internetu.



Novo krčko »krilo«


Osim po kontinuiranim ulaganjima u kapacitete namijenjene gostima, ova je turistička tvrtka već godinama predana i ulaganjima u svoje zaposlenike. Tako doznajemo da će Valamar svojim sezonskim radnicima koji na Krk pristižu iz svih dijelova naše zemlje, uskoro na raspolaganje staviti nove, dodatne kapacitete personalnog smještaja. U izgradnju svojih hotela za zaposlenike, tzv. Kuća Valamar (kakve, osim na Krku, već neko vrijeme djeluju i u Rapcu i Poreču), kompanija je u protekle dvije godine uložila 60 milijuna kuna. Lani uređena krčka Kuća Valamar pravi je mali »zaposlenički hotel«, moderno uređeno zdanje s 46 smještajnih jedinica, odnosno 79 kreveta.


Upravo ovih dana izvode se radovi na uređenju novog, zapadnog krila tog kompleksa u kojem bi za iduće ljeto smještajni kapacitet personalnog smještaja trebao biti »podebljan« s dodatne 34 smještajne jedinice, uz zasebne praonice rublja i kuhinje (na svakom katu po jednom). Dodatnim će ulaganjima, poručuju krčki hotelijeri, biti obuhvaćeni i zajednički prostori za odmor u vrtu koji će se također nastaviti uređivati, širiti i oplemenjivati, a sve kako bi se sezonskim radnicima koji ondje stanuju osigurao što veći komfor tijekom njihova boravka i rada na Krku.