Maškarana desetka

U Cresu održana utrka pod maskama: Desetku 2019. osvojio Batman Dino

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković



CRES U skladu s izrekom »Krepat, ma ne molat« ipak je održana maškarana desetka, iako je zbog vremenskih neprilika morala biti odgođena sa subote na nedjelju. Utrku na deset kilometara, pri čemu su natjecatelji maskirani, zajednički su organizirali karnevalska udruga »Vežgani« i sportsko-rekreacijski klub »Samo pozitiva«. Na startu glavne utrke pojavilo se 29 natjecatelja. Najbrži je bio Cresanin Dino Dorčić koji je deset kilometara oko creske uvale istrčao za 40 minuta i 18 sekundi, maskiran u Batmana. Slijedili su ga Lošinjani Josip Kovačić i Đulijano Kujundžić, dok su najbrže žene bile Karin Kučić, Ana Sablić i Renata Surdić, sve tri iz Cresa.


Glavnom događaju, maškaranoj desetki, prethodio je niz natjecanja na kraće relacije za mlađe uzraste. Predškolci su istrčali 200 metara po rivi i najbrži su bili Marin Perić od dječaka i Elena Sablić od djevojčica, a dvostruko dužu relaciju za učenike prvog i drugog razreda prvi su istrčali Petar Rodinis i Klara Nedić. Učenici 3. i 4. razreda trebali su pretrčati 600 metara i među njima je najbrži dječak bio Borna Piskić, a djevojčica Sara Bogdan, dok su učenici 5. i 6. razreda pretrčali cijeli kilometar u čemu su najbrži bili Luka Siniša Ružić i Sarah Paola Razum. Najstariji osnovnoškolci utrkivali su se na 1500 metara i na startu su se pojavile samo djevojčice, a prvo mjesto osvojila je Cecilija Jedretić.


Poslije utrke djeca su se počastila krafnama koje je osigurala pekara Gavza, a svi natjecatelji gulašom od divljači za kojeg je meso osigurala ovčarsko-lovačka udruga Pramenka iz Orleca. Medalje, unikatni ručni rad odgajateljica iz Dječjeg vrtića Girice, najboljima je podijelila kraljica creskog karnevala Franka Medarić.