Jedriličarski savez PGŽ-a i JK Punat

Trodnevni kamp za mlade jedriličare u Puntu

Mladen Trinajstić

Mladi jedriličari klase Optimist iz svih dijelova naše županije ovaj vikend borave u Puntu / Foto Mladen TRINAJSTIĆ

Mladi jedriličari klase Optimist iz svih dijelova naše županije ovaj vikend borave u Puntu / Foto Mladen TRINAJSTIĆ



PUNAT  Najveće krčko, ali i sjevernojadransko, nautičarsko središte mjesto je održavanja višednevnog kampa mladih jedriličarki i jedriličara s područja PGŽ-a.


Događanje čiji je organizator Jedriličarski savez PGŽ-a, a domaćin JK Punat okuplja pedesetak ponajboljih i najperspektivnijih mladih majstora regatavanja u klasi Optimist – djevojčica i dječaka uzrasta od 7 do 15 godina.


Svi oni će na moru pred Puntom, sve do nedjelje, imati priliku trenirati i tesati svoje natjecateljske vještine, učeći od iskusnih jedriličarskih znalaca koji su im se u toj prilici stavili na raspolaganje.




Osim u praktičnom dijelu trening-kampa, jedriličarke i jedriličari će svoja znanja i vještine priliku imati upotpunjavati i na svakodnevnim teoretskim predavanjima, a sa svojim se kolegama iz čak 9 ondje okupljenih primorsko-goranskih klubova družiti i upoznavati i u onim neformalnijim dijelovima sadržajnog programa.


Glavnina jedriličarskih trenažnih »radionica«, doznajemo od trenerice JK Punat Dominik Kopanica, odvija se u krugu Marine Punat, a osim optimista iz kluba domaćina, u kampu još sudjeluju i članice i članovi JK »Jugo« Lošinj, JK »3. maj« Rijeka, JK »Plav« Krk, JK »Vihor« Baška, JK »Val« Crikvenica, JK »Opatija«, JK »Galeb« Kostrena te JK »Istra« Lovran.