Nove atrakcije

Prosinac na Rabu donosi nove adute za obranu titule otočnog najadventa

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Seriju koncerata otvorit će Giuliano i Diktatori, slijede nastupi Fluentesa, benda »058«, Jelene Radan i Meritasa, klape Vinčace i Jose Butorca te u finišu Prljavaca i – Tonyja Cetinskog



Ovogodišnji, peti po redu Advent na Rabu, trebao bi održati i dodatno osnažiti titulu najboljeg otočnog adventa, proizašlo je iz onoga što su novinarima na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u Rabu rekli ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Katarina Ribarić, direktorica Ureda TZG-a Raba Ivana Matušan i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Naime, blagdanska ugostiteljska ponuda s Božićnim sajmom startat će već 30. studenoga, a istoga će dana svoja vrata otvoriti i klizalište na Trgu sv. Kristofora. Jedna od značajnijih novosti u odnosu na prethodna četiri rapska adventa je predviđeni veći broj koncerata. Upravo prvoga dana adventskog programa, nakon paljenja lampica na božićnom drvcu, seriju koncerata na Trgu Municipium Arba otvorit će Giuliano i Diktatori, rekla je Ribarić.


Nakon njega na rapskoj adventskoj pozornici nastupit će još Fluentes (6.11.), splitski americana bend »058« (13.12.), Jelena Radan i Meritas s koncertom Here comes the Christmas (20.12.) te Klapa Vinčace i Joso Butorac (21.12.). U samoj završnici godine, 28. prosinca, u goste dolazi Prljavo kazalište, a u Novu 2020. uvest će Tony Cetinski. Uz nastupe spomenutih estradnih zvijezda, treba svakako spomenuti i koncertni dio programa u režiji domaćih snaga, pa će 14. prosinca koncert održati rapski rock sastavi Snugas i Ala da, koncerte će prirediti i talentirani učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova podružnica Rab, a svoj tradicionalni božićni koncert održat će i rapski vrtićari. – Sve ćemo učiniti, naglasila je direktorica Ureda TZG-a Rab Ivana Matušan, da rapski i nadalje ostane najbolji otočni advent. Ovogodišnji program neće biti fokusiran samo na večernja i noćna, nego i na dnevna događanja, a za sve brojnije goste otvoreni će biti hoteli Imperial i Padova te vila Arbia, a ukoliko se ukaže potreba, i neki drugi smještajni objekti.


Gradonačelnik Grgurić rekao je da najbolji otočni advent zaslužuje i što kvalitetnije informiranje, kako bi i u petoj godini svog postojanja ostao najboljim u otočnoj konkurenciji i jedan od tri najbolja adventska programa u Hrvatskoj. Nakon Fjere, kaže Grgurić, Advent na Rabu je vjerojatno jedno od najljepših događanja na otoku, a to valja zahvaliti činjenici da su u organizaciju uključeni mnogi – od institucija, poslovnih subjekata, udruga pa do velikog broja pojedinaca. – Svake godine želimo uvesti po neku novinu, a jedna od ovogodišnjih bit će još jedne (uz one u parku Dorka) »žive jaslice« koje će biti uprizorene ispred župne crkve u Supetarskoj Dragi. Sve ovo činimo da bi i u ovom dijelu godine uljepšali život Rabljana i doveli određen broj gostiju i time na neki način produljili turističku sezonu, zaključio je Grgurić.