Promidžba za hrvatski turizam

Popularni TV voditelj snimao na otocima: Aduti Cresa i Lošinja u showu Luce Sardelle

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković

Show prati oko dva milijuna Talijana pa će promidžbena korist za hrvatski turizam biti izuzetna



CRES Talijanska voditeljska zvijezda i kantautor Luca Sardella sa svojom je televizijskom ekipom proteklih dana na kvarnerskim otocima snimao materijal za tv-show Parola di pollice verde kanala Rete 4.


Svake subote u toj se vrlo gledanoj gastronomsko-turističkoj emisiji predstavljaju posebnosti raznih talijanskih lokacija, a uskoro će se promovirati i bogata ponuda s hrvatske strane Jadrana.


Show prati oko dva milijuna Talijana pa će promidžbena korist za hrvatski turizam biti izuzetna. Cijeli je poduhvat rezultat dobre suradnje lokalnih i Hrvatske turističke zajednice koju je na ovom putovanju predstavljao direktor predstavništva HTZ-a u Milanu Branko Curić.




Na Cresu je snimateljska ekipa posjetila OPG Toić u Loznatom gdje su snimali šišanje ovaca, te OPG Bravdica koji proizvodi autohtone marmelade i uporabne predmete od maslinovog drva.


Filcanje vune i proizvode od nje upoznali su u udruzi Ruta, a za kraj svog boravka na Cresu posjetili su Lubenice i tamošnji Muzej ovčarstva.


U Malom Lošinju razgledali su Muzej Apoksiomena i Miomirisni otočni vrt, upoznali se s prirodnom kozmetikom koja se koristi u lošinjskim hotelima, a za večeru su im pripremljena jela iz Apoksiomenove antičke kuhinje.


Lijep, sunčan dan iskorišten je za plovidbu morem kako bi talijanski gosti vidjeli okolne otočiće, Susak i Ilovik, a boravak na otočju zaključen je posjetom Osoru i uživanjem u zvucima mijeha.