Trodnevna manifestacija

Počinje Krčki sajam: Lovrečeva uz Nenu Belana, Vatru i Coloniju

Mladen Trinajstić

Lovrečeva počinje večeras srednjovjekovnom povorkom kroz stari grad / Foto Mladen Trinajstić

Lovrečeva počinje večeras srednjovjekovnom povorkom kroz stari grad / Foto Mladen Trinajstić



KRK – Od danas pa do srijede Krk će iznova, po 492. put, živjeti svoje sajmene dane – tradicionalnu Lovrečevu. Dani posvećeni jednom od dvojice krčkih patrona – svetom Lovri – i ove će godine krčke ulice i trgove ispuniti veselim i zabavnim zbivanjima, nesvakidašnjim i iznimno bogatim sajmom tradicije, gastronomije, kulture i zabave zbog kojeg će povijesna jezgra otočnoga grada danonoćno živjeti u ritmovima koje će, sa čak četiriju autentičnih krčkih pozornica, »nabijati« brojni izvođači i sudionici programa u organizaciji TZ-a grada Krka.


I dok će onaj srednjevjekovni dio sajmenog programa uglavnom biti lociran na prostoru slikovitog Kamplina, trga koji se prostire između Frankopanskog kaštela i krčke katedrale, onaj življi i razuzdaniji dio slavlja zbivat će se na gradskoj obali i na Veloj placi. Glavne zvijezde glazbenog dijela ovogodišnje Lovrečeve bit će Neno Belan i Fiumensi te grupe Vatra i Colonia uz koje će, u pred i post programu, stići nastupiti i brojni, Krčanima već dobro znani lokalni bandovi. Krčki sajam će i ove godine uključivati i Natjecanje u rezanju pršuta za predstavnike medija i ugostitelje sutra (utorak) u večernjim satima na Kamplinu.


Krčki sajam službeno kreće večeras kad će (od 21 sat) ulicama staroga grada prolaziti srednjovjekovna povorka nakon čijeg će završetka, također na Kamplinu, biti upriličena svečanost otvorenje 492. Lovrečeve. Sve do ponoći na istom će gradskom trgu nastupati i članovi Ansambla za srednjovjekovnu glazbu Forfaitz i Burla Konstanta.