Kreativni Krk

Peto izdanje Adventa na Krku bit će najbolje dosad

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Po već uhodanom i poznatom receptu, program Adventa na Placi će podrazumijevati prikladnu ugostiteljsku ponudu, adventski sajam te glazbeni program



KRK Udruga Kreativni Krk je i ove godine organizator i logistički nositelj sad već tradicionalnog programa Advent na Placi. Manifestacija koja ove godine slavi svoj prvi mali jubilej u svome petom rođendanu, tvrde njeni organizatori na čelu s predsjednikom spomenute krčke udruge Lukom Adžićem Kapitanovićem, bit će najbolja i najsadržajnija do sad.


– Za naše smo sugrađane, ali i brojne prosinačke posjetitelje Krka, pripremili bogat, sadržajan i raznolik program kojim ćemo i ovog puta nastojati uljepšati i obogatiti razdoblje Adventa, posebice na i oko glavnog gradskog trga na kojem će se i ove godine odvijati cjelokupni program ovog uvijek dobro prihvaćenog zbivanja – prenosi nam Adžić Kapitanović.


Dvije subote


Po već uhodanom i otočanima dobro poznatom receptu, program Adventa na Placi i ovog će puta podrazumijevati prikladnu ugostiteljsku ponudu, adventski sajam, ali i glazbeni program koji će, barem što se glazbenog dijela programa tiče, u petom izadnju tog programa biti koncentriran na posljednje dvije subote predbožićnog vremena, nastavlja naš sugovornik. Dio programa, ističe predsjednik Kreativnog Krka, na Veloj placi odvijat će se svakodnevno, počevši od prvog dana prosinca kad će glavno susretište Krčana zamirisati ugostiteljskim proizvodima, odnosno ponudom ića i pića koja će se ondje nuditi s postavljenih štandova.




Vikendima je na istom prostoru predviđeno i održavanje adventskog sajma koji će 15. prosinca dodatno dopuniti i obogatiti adventska inačica već uhodanog programa Eko tržinice, prodajno-izlagačke manifestacije u sklopu koje se već mjesecima na lokalitetu Krušije povremeno nude proizvodi brojnih domaćih OPG-ova, odnosno proizvođača ekoloških prehrambenih proizvoda, kao i raznih zdravih i ukusnih prerađevina.


Ipak, onaj najzanimljiviji i vjerojatno najveseliji dio adventskih programa, u dijelu koji se tiče pjesme, svirke i plesa, »zakotrljat« će se tek sredinom posljednjeg ovogodišnjeg mjeseca ili točnije u subotu, 15. prosinca. Za taj dan, kaže Adžić Kapitanović, pripremljen je prvi od dvaju cjelodnevnih glazbenih programa.



Zajedno s adventskim događanjima, u Kreativnom Krku se »paralelno« radi i na pripremanju, odnosno organizaciji dočeka Nove godine na otvorenome u sklopu kojeg bi, na istom tom krčkom trgu, ovog puta feštare u najluđoj i »najduljoj« noći trebao zabavljati i rasplesavati najprije DJ Dr. Smeđi Šećer, a potom i Hrvatska Funk Delegacija.



Okupljanje i druženje


– Već u prijepodnevnim satima slijed adventskih glazbenih predstavljanja otvorit će članovi i članice Gradskog zbora Krk koji će se predstaviti od 11 sati. Nakon njih slijede i nastupi plesne skupine Feel the Rhythm, a potom u podne i Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli za kojima će onaj dnevni dio glazbenih zbivanja zaključiti GoodStuff Trio. Glavni, večernji dio programa nastavit će pak Corona Acoustic Trio čiji je nastup zacrtan za 19.30 sati, a potom od 21 sat i Duško Jeličić Dule i njegova Bonaca te potom još i u nas sve popularniji i sveprisutniji Whiteheadsi.


Druga subota ovogodišnjeg Adventa na Placi, ona koja »pada« 22. prosinca, Krčanima nosi prijepodnevni nastup popularnog omišaljskog pjevača Damira Kedže (čije akustične izvedbe kreću od 11 sati), a potom u podne i koncertnim predstavljanjem članica ženske klape Vejanke.


Dnevni dio glazbenog programa toga će dana zaključiti nastup još uvijek razmjerno svježeg krčkog glazbenog kolektiva Don Demižon i Ego3pice za kojima će, u večernjim satima, Bodule na glavnom gradskom trgu u posljednjoj adventskoj suboti razveseliti i nastupi najprije Alena Vitasovića, a potom i Dražena Turine Šajete, zaključuju predstavnici Kreativnog Krka, uvjereni da će, budu li spomenuti program pratile i dobre vremenske prilike, Vela placa i ovog puta biti središnje mjesto okupljanja i druženja svih otočana željnih opuštanja i dobre zabave.