Još jedno priznanje otišlo u Krk

Na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu Vjekoslav Žužić osvojio srebro

Mladen Trinajstić

Vrijednu nagradu vlasnik »Mesnice Žužić« osvojio je u kategoriji nedimljenih pršuta s kožom, karakteristika koje oduvijek obilježavaju upravo krčki pršut, sve popularniju i traženiju deliciju za čiju se proizvodnju Žužić za sad jedini uspio specijalizirati 



KRK Šesti Internacionalni sajam pršuta, koji je proteklog vikenda održan u istarskom Tinjanu, iznova je usrećio krčkog mesara i pršutara Vjekoslava Žužića.


Nakon tri ondje do sad već osvojene bronce i jednog srebra, Žužić je niski priznanja i nagrada zasluženih njegovim »Krčkim pršutom« pridodao još jednu medalju – srebrnu.


Vrijednu nagradu vlasnik »Mesnice Žužić« osvojio je u kategoriji nedimljenih pršuta s kožom, karakteristika koje oduvijek obilježavaju upravo krčki pršut, sve popularniju i traženiju deliciju za čiju se proizvodnju Žužić za sad jedini uspio specijalizirati. 




Na ovogodišnjem tinjanskom sajmu »ISAP 2012« svoje je ponajbolje pršute predstavilo više desetaka proizvođača iz Istre, Dalmacije, ali i BiH, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Portugala i Španjolske. 


– Ovogodišnje srebro, drugo zaredom, na najbolji način potvrđuje visoku kvalitetu naših proizvoda, posebice Krčkog pršuta koji uz domaći ovčji sir i ekstra djevičansko maslinovo ulje postaje jednim od najprepoznatljivijih simbola ovog otoka, kako u zemlji tako i inozemstvu, zaključio je osvojenim srebrom s pravom ponosni Žužić.