Sezona za pamćenje

Mladi kickboxeri donijeli na Lošinj 40 medalja

Anja Tomović

Foto ilustracija arhiva

Foto ilustracija arhiva

Nije mala stvar da mali grad poput Malog Lošinja ima svoje predstavnike na ovako velikim natjecanjima. Naši su se borci ove godine nosili s cijelom Europom, ponosno je izjavio trener Ivanišević



MALI LOŠINJ Lošinjski kickboxeri završili su svoju prvu natjecateljsku sezonu te najtrofejniju godinu kluba, osvojivši 40 medalja na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima i kupovima, a s rezultatima cjelogodišnjeg truda i upornosti poželjeli su upoznati i predstavnike Grada. Tim povodom gradonačelnik Gari Cappelli primio je članove kickboxing kluba Excalibur iz Malog Lošinja predvođene trenerima Dinkom Ivaniševićem i Radenkom Nikolićem te pohvalio činjenicu da promoviraju zdrav život i bavljenje sportom, kao i uspjeh koji su postigli u vrlo kratkom razdoblju treniranja i priprema.


Trener Ivanišević predstavio je rad kluba, karakteristike same borilačke vještine i kategorije u kojima se bore njihovi članovi. Treniraju šest dana u tjednu, čak i ljeti, a sve u cilju postizanja što bolje fizičke spreme za nadolazeću sezonu. Posebno je naglasio kako moraju imati pristanak roditelja te liječničku dozvolu za svako natjecanje te da su pravila Hrvatskog kickboxing saveza vrlo jasna i precizna kada se radi o sudjelovanju svih uzrasta u ovom borilačkom sportu. – Bilo je lijepo biti u timu hrvatskih kickboxing klubova na svjetskim i europskim kupovima, državnim prvenstvima, itd. Nije mala stvar da jedan mali grad poput Malog Lošinja ima svoje predstavnike na ovako velikim natjecanjima.


Usprkos velikim izostancima i ozljedama, naš najmlađi tim uspio je doći do medalja i novih iskustava protiv jakih protivnika iz cijele Europe. Trenirali smo svakodnevno i preponosni smo na naše borce koji su se uistinu ove godine nosili s cijelom Europom. Jedni smo od rijetkih klubova na otoku koji se natječu na cijelom kontinentu, ponosno je izjavio Ivanišević, zahvalivši svim kolegama, trenerima, ali i roditeljima djece na uloženom trudu i vjeri. U borilačkoj sezoni 2015/2016. nastupilo je čak 13 članova Exalibura, kluba kojemu je ovo prva natjecateljska sezona u petnaestak godina postojanja.




U različitim kategorijama, trener Ivanišević ističe mladog Pjetra Curija (14) i Željanu Ivanišević (25) koji su zauzeli drugo mjesto na državnom prvenstvu. Zahvaljujući trudu i postignućima, mladi Pjeter Curi zauzeo je mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo od 27. kolovoza do 3. rujna u Dublinu, a borit će se u disciplini »kick-light« za borce do 47 kg. Pjeter je uz drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Benkovcu te prvo na turniru Europskog kupa u Karlovcu, proglašen i najboljim borcem Primorsko-goranske županije do 15 godina starosti.


Također, Raoul Filipas (17) prvi je Lošinjanin koji se borio na prvenstvu države u disciplini full contact i na Europskom kupu osvojio zlatnu medalju, a Josip Pahljina Hernandez (19) osvojio je broncu te klupsku medalju na međunarodnom natjecanju Slovenia Open u disciplini »kicklight« te međunarodni turnir Croatia Open u Zagrebu. Na županijskom prvenstvu u Kostreni, tri člana Excalibura postala su županijski prvaci. Milan Topić (13) i Pjeter Curri (14) osvojili su zlata u kategoriji do 57 te do 47 kg, dok je u kategoriji mlađih kadeta do 32 kg, mladi Simon Curri (10) pobijedio u disciplini semi contact i osvojio treće zlato za Lošinj na Svjetskom kupu u Budimpešti.


Klub planira u Malom Lošinju na jesen održati promotivnu reviju kickboxinga kako bi sugrađane upoznali sa svojim aktivnostima.Susretu su osim dvojice trenera prisustvovali i članovi kluba: Željana Ivanišević, Pjeter Curi, Simon Curi, Kristijan Curri, Laura Cvitković, Ante Mesić te Jan Žugić. Naposlijetku, treneri su gradonačelniku uručili prigodan dar, službenu majicu kickboxing kluba Excalibur.