Kandidacijske liste

Mjesni izbor. Najviše lista “juriša” na dva najnovija MO-a u naselju Krk

Mladen Trinajstić

Na području MO-a Krk-Istok u borbu ulaze čak četiri liste (HDZ-a, HSP-a, PGS-SDP-a i NL J. Čutul), a u MO-u Krk-Zapad tri liste – HDZ-a, PGS/ SDP-a te grupe birača na čelu s B. Borjanićem. U MO-ima Kornić, Poljica, Skrbčić-Pinezić i Milohnić konkuriraju po dvije liste, a u Vrhu – jedna



KRK Slijedom Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, odnosno nedavno raspisanog izbornog postupka kojim će žitelji Grada Krka na izborima najavljenim za 10. lipnja birati svoje predstavnike u Vijećima mjesnih odbora koji djeluju na području te otočne lokalne jedinice, Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je popise svih pravovaljano predloženih kandidacijskih lista.


Kako smo iz te, jučer i službeno objavljene dokumentacije iščitali, najveća »gužva« u predstojećim će izborima biti na području dvaju novoustrojenih mjesnih odbora, onima koji će obuhvatiti samo naselje Krk koje je temeljem nedavne odluke Gradskog vijeća sad i samo pokriveno tim oblikom mjesne samouprave, i to u okrilju mjesnih odbora Krk-Istok i Krk-Zapad.


Gužva na istoku


Na području onog istočnog MO-a, u čiji je sastav, uz dijelove grada s istočne strane povijesne jezgre potpala i starogradska jezgra, u borbu za naklonost birača ulaze čak četiri kandidacijske liste, tri stranačke te jedna grupe birača. Peteročlanu listu HDZ-a predvodit će Dubravka Đurić Bobinac, dok će listu HSP-a s mjesta nositelja voditi Anton Skomeršić. Nezavisna, odnosno kandidacijska lista birača predvođena je pak Jovanom Čutul, dok će koalicijska lista PGS-a i SDP-a za nositeljicu imati Darinku Brusić. U MO-u Krk-Zapad u konkurenciji su pak tri liste, ona HDZ-ova s nositeljem Brankom Kinkelom, lista grupe birača predvođena Borivojem Borjanićem te naposljetku i ona PGS/SDP-a s nositeljem Joškom Markovićem.




Na području MO-a Kornić u izbore se uključuju dvije liste grupa birača, ona predvođena Šimunom Josipovićem te druga s nositeljem Sinišom Patrkom. Ista je situacija i na području MO-a Poljica gdje će se za popunu peteročlanog Vijeća MO-a boriti liste grupa birača čiji su nositelji Branko Marjanović, odnosno Ivan Pinezić.


U Vrhu jedna lista


Birači s područja MO-a Skrbčić-Pinezić birat će među kandidatima s lista koje su ondje u netom zgotovljenom postupku predložili HDZ s nositeljem Branislavom Mrakovčićem, kao i one grupe birača koju na poziciji nositelja predstavlja Mladen Mrakovčić. I zbirni popis pravovaljanih kandidacijskih lista za popunu Vijeća MO-a Milohnić ima dvije »opcije« – kandidacijsku listu grupe birača predvođenu Vlatkom Milohnićem te onu stranačku, koalicije PGS/SDP-a kojoj je nositelj Branislav Toljanić. Jedini koji u ovoj prigodi neće imati izbora su žitelji Mjesnog odbora Vrh gdje će na predstojeće izbore izaći kandidati samo jedne liste, one PGS/SDP-a kojoj je nositelj Daniel Pavlović.