Prosinački program

Lošinjski advent: Djed Mraz na otok dolazi – motorom

Slavica Bakić

Lošinjani i gosti uživat će na klizalištu u centru Malog Lošinja uz nastupe DJ-a, kao i u studentskoj večeri uz grupu Pavel te novogodišnjem dočeku uz grupu Hladno pivo i vatromet



MALI LOŠINJ  Grad Mali Lošinj i njegova Turistička zajednica, u suradnji s brojnim partnerima, i ove su godine pripremili niz događanja za  božićni i novogodišnji provod na Lošinju.  Neizostavno je kićenje borova, otkrivanje Čarobne šume, animacija za djecu, glazbeni, dramski, recitatorski, plesni i zabavni programi te humanitarne akcije pod nazivom »Lošinjani Lošinjanima«, lutrije i božićni sajam.


Program Adventa na Lošinju počinje 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, slavljem pomoraca i ribara i misom u crkvi sv. Nikole te pučkom feštom u Ćunskom. Tradicionalni, 56. Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu održava se 9. prosinca, a 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije, bit će održan koncert Pjevačkog zbora Vittorio Craglietto malološinjske Zajednice Talijana i otvorena izložba fotografija članova Foto kluba Lošinj. Službeno otvorenje Adventa je 14. prosinca, kada se na Trgu RH otvara klizalište, a od toga dana na trgu ispred crkve sv. Josipa bit će postavljene i jaslice.


Između ostaloga, u sklopu programa koncert u Palači Fritzi održat će Kvarter Veljak, božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra »Josip Kašman« uz svečani prijem gradonačelnice Ane Kučić je 18., 19. i 20 prosinca u 20 sati, u kinu Vladimira Nazora. Javna vatrogasna postrojba će 19. prosinca potopiti bor u more, za 21. i 22. prosinca najavljen je humanitarni malonogometni turnir u Sportskoj dvorani na Bočacu, a 21. prosinca je i humanitarna licitacija Društva Naša djeca u kupoli od 18 sati. Dan uoči Badnjaka na Trg RH stiže Djed Božićnjak na motoru, ispred crkve sv. Josipa pjevat će se ujutro  izvorni napjevi – koleda, a u 19 sati na tom će prostoru nastupiti crkveni zbor mladih »Očima srca«.




Na Badnjak je na Trgu RH predviđen program za djecu pod nazivom »Čarobno Božićno jutro«, a nakon mise polnoćke, koja će biti služena u Župnoj crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, na središnjem trgu predviđen je zabavni program uz Macakline. Program pod nazivom »Studentska večer« na Trgu RH u kojemu će sudjelovati grupa Pavel i DJ Buske je najavljen za 27. prosinca. Na klizalištu će 28. prosinca od 17 do 24 sata svirati disko glazba 80-ih godina, dan kasnije rezerviran je za rock glazbu, a 30. prosinca za evergreene. Dan uoči Stare godine predviđeno je i kupanje u Sunčanoj uvali na plaži Veli žal, a za Staru godinu najavljen je Jutarnji đir na Trgu RH, uz zdravicu gradonačelnice. Doček je na trgu uz Hladno pivo i veliki vatromet.


U program se uključuje i najveća hotelska kuća – Jadranka, s Jadrankinom slatkom božićnom bajkom 16. prosinca, Jadrankinom bijelom čarolijom 23. prosinca i Jadrankinim domaćim žvacetom 30. prosinca.