Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Kanata

Ekipi rapskog UDVDR-a Zlatni brunčić

Foto Hrvoje Hodak
Foto Hrvoje Hodak
Autor:
Objavljeno: 30. rujan 2019. u 8:52 2019-09-30T08:52:41+02:00

RAB - U sklopu programa obilježavanja 130. godišnjice organiziranog bavljenja turizmom na Rabu, na Trgu sv. Kristofora održano je 12. izdanje Kanate. Središnji dio Kanate kojom se, ustvari, zaključuje turistička sezona, je natjecanje u kuharskim vještinama, a ove godine su se četiri ekipe s po dva člana natjecale u pripremi brodeta u kotlićima na otvorenoj vatri. Nastupile su ekipe Društva sportskog ribolova iz Kampora, Udruge Komin iz Barbata, Sportsko ribolovnog kluba Tunera iz Supetarske Drage i ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

O pobjedniku je odlučio žiri kojeg su činili vrsni rapski kuhari Zdravko Šajbić, Andrija Kordić i Toni Šćerbe. Prilikom proglašenja pobjednika, predsjednik žirija Zdravko Šajbić je napomenuo da su tek nijanse odlučile i da je Zlatni brunčić pripao ekipi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koju su činili Jozo Herceg i Joško Deželjin Bepo. Priznanja za sudjelovanje na natjecanju i nagradu Zlatni brunčić natjecateljima je uručila direktorica Ureda TZG-a Raba Ivana Matušan.

Za vrijeme kuhanja brodeta i rada žirija na ocjenjivanju brojni auditorij okupljen na Trgu sv. Kristofora zabavljala je Vokalno instrumentalna skupina Ixfiniti, a izvrsnu gastro ponudu osigurali su vrsni majstori kuhinje rapskog Imperiala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.