Srednja škola Ambroza Haračića

DAN NARCISA U CRESU Članovi sekcije ‘Volontiram, a ne moram’ uključeni u humanitarnu akciju

Walter Salković

Snimio Walter SALKOVIĆ

Snimio Walter SALKOVIĆ

Gimnazijalci i njihova voditeljica, profesorica Sonja Pokupec Salković, tijekom svega dva sata su rasprodali svih 3000 narcisa koje su dobili za ovu akciju i prikupili nešto više od 3000 kn



CRES Gimnazijalci creskog odjela Srednje škole Ambroza Haračića, članovi sekcije „Volontiram, a ne moram“, i ove su se godine uključili u nacionalnu humanitarnu akciju Dan narcisa.


Akciju kojoj je cilj osvijestiti javnost, a posebno žene, o  važnosti ranog otkrivanja raka dojke organizirala je riječka udruga Nada, a logističku podršku je pružio Grad Cres.


Gimnazijalci i njihova voditeljica, profesorica Sonja Pokupec Salković, tijekom svega dva sata su rasprodali svih 3000 narcisa koje su dobili za ovu akciju i prikupili nešto više od 3000 kn.




– Ovom akcijom želimo potaknuti žene na aktivnu brigu o svom zdravlju, upozoriti na potrebu redovitih kućnih samopregleda i odlazaka na preventivne preglede, mamografiju i ultrazvuk dojke, rekla je profesorica Pokupec Salković te naglasila da su se uz prodaju narcisa dijelili informativni materijali o prevenciji raka dojke.


Dan narcisa u Cesu, snimio Walter SALKOVIĆ


Dan narcisa u Cesu, snimio Walter SALKOVIĆ