Rok 24 mjeseca

Cresu odobrena europska sredstva: Kreće dogradnja i adaptacija creskog Dječjeg vrtića Girice

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković



CRES Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je Gradu Cresu odluku kojom je pozitivno ocijenjen projekt dogradnje i adaptacije dječjeg vrtića Girice. To znači da je Grad Cres ispunio sve tražene uvjete te su mu odobrena europska sredstva u visini od 80% vrijednosti projekta, tj. 1,3 milijuna kuna za investiciju ukupno vrijednu 1.676.203 kune.


– Cilj projekta dogradnje je povećanje kapaciteta dječjeg vrtića, čime se podupire daljnji rast i razvoj Grada Cresa. Projektom će se dobiti 105,71 m2 nove korisne površine, bolji radni uvjeti za stručne djelatnike te mogućnost za otvaranje još jedne odgojne skupine i zapošljavanje novih odgajatelja, obrazložio je gradonačelnik Kristijan Jurjako.


Grad Cres je već izradio glavni projekt i pripremio svu potrebnu dokumentaciju, a dobivena je građevinska dozvola i potvrde javno-pravnih tijela. Predviđeno trajanje provedbe cjelokupnog projekta je maksimalno 24 mjeseca od dana donošenja Odluke o dodjeli sredstava, što znači da bi dogradnja i adaptacija s opremanjem trebala biti dovršena do kraja 2020. godine.