Plaža

Creski kamp Kovačine po petnaesti put dobio Plavu zastavu

Walter Salković

Plaža kampa Kovačine prva je creska plaža uključena u međunarodni ekološki program zaštite okoliša, poznat po simbolu plave zastave, čiji je primarni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom



CRES Plaža kampa Kovačine i ove je godine dobila Plavu zastavu, a na svečanosti u Njivicama dodijeljena joj je i Zlatna plaketa za petnaest godina vjernosti programu Plava zastava. Plaža kampa Kovačine prva je creska plaža uključena u međunarodni ekološki program zaštite okoliša, poznat po simbolu plave zastave, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.


Priznanje je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja, ali i obavještavanja javnosti o brizi za more i obalni pojas, a turistima je Plava zastava često jedan od najvažnijih orijentira prilikom odabira njihove destinacije. Na to je podsjetio Ante Kulte, predsjednik udruge Lijepa naša, koordinatora Plave zastave u Hrvatskoj, te izrazio svoje veliko zadovoljstvo što i ove godine podiže Plavu zastavu u creskom kampu Kovačine koji kontinuirano ulaže u svoj okoliš, ponudu i infrastrukturu.


– Iznimno smo radosni i ponosni na ovo priznanje jer je to potvrda da naš trud i rad imaju rezultate. Prepoznali smo jedinstvene karakteristike prirodnog okruženja kao dobar temelj za sve programe koji imaju zadatak njegovati prirodu i održivi razvoj, a zadaća nam je da ga očuvamo i za buduće generacije. U našem poslovanju oduvijek pridajemo jednaku pozornost podizanju kvalitete sadržaja i usluga, kao i održavanju visokih ekoloških standarda. Ovo priznanje nam je iz godine u godinu dodatni poticaj za još bolji rad – izjavila je tom prigodom Nada Zidanšek, direktorica kampa Kovačine i upraviteljica plaže.