Bogat program

Crescendo Music Festival u Cresu

Portal Novilist.hr



U četvrtak i petak na Cresu će, na različitim lokacijama u gradu, biti održan Crescendo Music Festival. Program počinje u četvrtak u 20 sati u Ljetnom kinu uz nastup Astrid Kuljanić i Krune Levačića, dok je iste večeri u 21.30 sati najavljen nastup Atma Mundi Ensemble, koji čine Zoran Majstorović – acc. gitara, oud, saz, ukulele, Alfonso Deidda – sopran sax, flauta, bas klarinet, Simone Serafini – kontrabas i Borko Rupena – bubanj, udaraljke.


Riječ je o internacionalnom kvartetu koji vodi i jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović. Astrid Kuljanić i Kruno Levačić, glas i bubnjevi, glazbenici su koji intenzivno surađuju od 2006. godine kroz razne sastave (Mildreds, Kruno Levacic Kvartet…), a ovoga puta odlučili su se upustiti u eksperiment – spojiti svoje solo programe u duet.


   U petak  program počinje u 20 sati u samostanu sv. Frane, gdje nastupaju Alba i Leo – duo glas i gitara. Ovaj jedinstveni duo čine pjevačica Alba Nacinovich i gitarist Leo Škec, a redovito nastupa od 2007. godine te je do sada održao više od 200 koncerata u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, Srbija…). Duo pretežno izvodi svoje originalne obrade pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja te autorske skladbe. Iste večeri u 22 sata u prostorijama Udruge Ruta nastupa Sonic Diptych – duo gitara i bubnjevi.