Praznik rada

Cresani se umjesto prvomajskim grahom počastili – janjetinom

Walter Salković

Foto W. Salković

Foto W. Salković



CRES – Umjesto prvomajskog graha Cresani su se na Praznik rada počastili janjećim žvacetom s njokima. U organizaciji Turističke zajednice, uz Poljoprivrednu zadrugu kao sponzora, 150 obroka pripremilo je osoblje restorana „Nono Frane“. Poslužili su ih ispod lože jer je kiša i te nedjelje kvarila prvosvibanjski ugođaj, ali to nije spriječilo mnoštvo domaćih i turista da se priključe fešti.  


Bio je to ujedno i zaključak Dana janjetine i maslinovog ulja koji su se proteklog tjedna održali u otočnim restoranima.


Svakog dana su ugostitelji u drugom mjestu na otoku nudili specijalitete od janjetine po prigodnoj cijeni od 75 kn za porciju. Ljubitelji janjetine mogli su obići Martinšćicu, Beli, Krčinu, Loznati, Valun, Cres i Lubenice te isprobati otočne gastronomske adute: janjeći gulaš i žvacet, juhu i jetrica, pečenu ili pohanu janjetinu, kao i onu sa žara ili ispod peke.