Kalendar događanja

Bogat prosinački raspored u Cresu

Walter Salković



Turistička zajednica objavila je raspored prosinačkih događanja u Cresu. Za razliku od prošle godine, nije bilo simboličkog otvaranja adventa paljenjem prve svijeće, već je kao početni događaj naveden malonogometni turnir u organizaciji creskog Društva prijatelja Hajduka. Uslijedit će niz kreativnih radionica u Društvu Naša djeca, dječjem vrtiću Girice, udruzi Ruta i Creskom muzeju, a također u Muzeju 5. prosinca bit će predstavljena knjiga o likovnosti renesansnog Cresa. Istog dana će tete iz vrtića izvesti predstavu »U šumi sv. Nikole« koji će 6. prosinca i prošetati Cresom. Sportsko-rekreativni klub »Samo pozitiva« 7. prosinca organizira adventski uspon na Sv. Bartolomej koji će zaključiti feštom na Trgu Frane Petrića. Adventski ugođaj neće zaobići ni osnovnu školu u kojoj će se prigodni program održati 11. prosinca, a božićne priredbe u vrtiću su na programu od 17. do 19. prosinca. Od 13. do 15. prosinca na trgu će se održati predbožićni sajam, a KK Cres i ove godine organizira božićni turnir, 14. i 21. prosinca. U društvenom domu u Orlecu 21. prosinca će se uprizoriti žive jaslice.


Neće nedostajati ni glazbenih sadržaja: Top of the Pops nastupaju 14. prosinca, FilmMusicOrkestar 15. prosinca, a Zaratino band 20. prosinca, nakon izbora najbolje creske fritule. Klapa Teha će svoj tradicionalni božićni koncert održati 26. prosinca u župnoj crkvi, a klapa Kampanel koncert povodom Dana Grada 28. prosinca.


Iako ni ove godine nema dočeka Nove godine na otvorenom, Cresani i njihovi gosti će se, već tradicionalno, oprostiti od stare godine točno u podne na Trgu Frane Petrića uz bend Macaklini. (W. S.)