Dani Grada

Biciklisti na Rabu prikupili 6.160 kuna za Udrugu Pinokio

Ante Matijević

Na biciklijadi je bilo 136 prijavljenih sudionika. Od tog broja, stotinjak je sudjelovalo na kraćoj ili na dužoj ruti, a tražila se i majica više koje su bile predviđene za sve bicikliste



RAB U sklopu obilježavanja Dana Grada Raba održana je humanitarna biciklijada »Rab the Bike and Ride for Pinokio« kojoj je cilj bio prikupiti novčana sredstva za pomoć Udruzi roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju Pinokio. Biciklijada se vozila na 14 kilometara kratkoj i 21 kilometru dugoj biciklističkoj ruti na kojoj su bile postavljenje info točke s vodičima koji su upoznavali sudionike o zanimljivostima rute kojom su vozili. Uz startninu, koja je iznosila simboličnih 20 kuna, građani su uplaćivali i donacije te je sveukupno sakupljeno 4.160 kuna.


Kako doznajemo od idejnog začetnika ove biciklijade i voditelja marketinga Turističke zajednice Grada Raba Luke Perčinića, koji je svojim angažmanom mobilizirao veliki broj ljudi u pripremi i organizaciji ovog događaja, ukupno je bilo 136 prijavljenih, odnosno uplaćenih startnina. Od tog broja, stotinjak sudionika sudjelovalo je na kraćoj ili na dužoj ruti, a tražila se i majica više koje su bile predviđene za sve bicikliste.



Kulminacija obilježavanja Dana Grada Raba bit će sutra. Iz programa izdvajamo otvorenje izložbe fotografija Mladena Šćerba »Čudo moćnika sv. Kristofora« koja će se održati u crkvi sv. Katarine s početkom u 10, besplatna proba ronjenja na Trgu Municipium Arbe od 10 sati, svečana sjednica Gradskog vijeća u Kinu Rab u 11 sati i u večernjim satima Viteški turnir rapskih samostreličara te koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.





Zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin, koji je i sam sudjelovao u biciklijadi, te direktorica TZG Rab Ivana Matušan, na samom su početku pozdravili sve okupljene i zaželjeli im uspješnu vožnju i povratak na Trg sv. Kristofora gdje su ih po završetku čekale rapske šurlice s divljim šparogama što su pripremili djelatnici Imperiala d.d. Svoju potporu nastupom na trgu, dao je i najmlađi postav Folklornog društva Rapski tanac, oko kojeg su se ubrzo okupili i turisti kojima je bilo zanimljivo gledati tradicionalni ples u izvedbi mladih plesača.


Prva ekipa biciklista stigla je na Trg oko 11 sati, dok su se biciklisti zahtjevnije i duže rute vratili u 12 sati uz veliki pljesak okupljenih na Varošu. Perčinić se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji sa željom da se ovakve biciklijade češće održavaju.