Drugu godinu zaredom

BODY & MIND U Baški obilježen Međunarodni dan joge

P. N.



Trend brige o tjelesnom i mentalnom zdravlju potaknuo je i novi turistički trend tzv. body & mind balance destinacije. Baška, koja posljednjih nekoliko godina postaje sinonim za outdoor destinaciju, posebnu pažnju predaje kreativnosti u razvoju takvih selektivnih turističkih proizvoda, osobito u pred i postsezoni.


Vodeći se time, Baška je prva destinacija na Krku koja je prošle godine obilježila Međunarodni dan Yoge, s odličnim uspjehom.Ove godine Međunarodni dan Yoge će se u Hrvatskoj obilježavati u suradnji s Indijskim Veleposlanstvom u 23 grada diljem Hrvatske, u periodu od 18. do 25. lipnja 2017..

Baška se ponovo iskazala kao pravo mjesto za takvo događanje, što nam je potvrdio i Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, koji nam se pridružio jučer u Baški.


Gospodin Kumar izrazio je veliko zanimanje za intenziviranjem suradnje, jačanjem promocije i želje za povećanjem broja gostiju iz Indije te najavio da će se Međunarodni dan joge i ubuduće održavati upravo u Baški! Veleposlaniku su od strane domaćina uručeni prigodni pokloni, replika Bašćanske ploče te vino i maslinovo ulje s otoka Krka.




Okupljenim ljubiteljima joge, ali i onima koji su se tek došli upoznati sa za njih novim načinom vježbanja, osim g. Kumara, pozdravne riječi uputili su i organizatorica Svjetlana Surya, organizator Infinitas Sport, direktor destinacije Otok Krk, Valamar Riviera d.d Mile Pavlica, načelnik Općine Baška Tonija Juranića i direktorica TZO Baška Ivana Kovačić.


Posebnu notu događanju, ali i potvrdu želji za jačanjem i izgradnjom odnosa dviju destinacija, dalo je čitanje poruke Sri Nerenda Modi Hon ble, premijera Indije, nakon čega je vježbanje moglo početi!


Okupljeni su uživali uz yoga vježbe dijela skupine Surya yoge, kolektivnu praksu Protokola yoga te vođenu meditaciju uz Tatjanu Ljuštinu Milaković!Nakon izmjena završnih poruka i obaveznog fotografiranja na čuvenoj bašćanskoj Veloj plaži, druženje se nastavilo na terasi hotela Zvonimir, gdje je sve sudionike čekala zaslužena okrepa!

Uspjeh jučerašnjeg događanja Baški je ponovo dao potvrdu i poticaj za nastavak rasta i prezentiranja svoje nepresušne outdoor ponude!