Neobična lokacija za deponiranje zaplijenjenih vozila

Autodeponij u centru Krka: “Groblje auta” u dvorištu policijske postaje

Mladen Trinajstić

Radi se o vozilima koja su privremeno oduzeta temeljem naloga suda, DORH-a ili inspekcijskih službi te služe kao dokaz u sudskim postupcima. Policija ih je dužna čuvati u zaštićenom prostoru s ograničenim pristupom pa ispada da je dvorište krčkog PP-a zasad jedino prikladno rješenje i takvo će ostati – do daljnjega



KRK » Na problem većeg broja zaplijenjenih vozila koja u dvorištu, ili točnije rečeno – u šumici Policijske postaje Krk već godinama nepomično »leže«, upozorili su nas proteklih dana stanovnici okolnih ulica koje sad već pozamašan broj ondje deponiranih, dijelom već i propalih vozila, počinje ozbiljno smetati.


Ukazujući kako »pohranjenim« automobilima zatrpano dvorište policijske stanice s protokom vremena sve više počinje nalikovati groblju automobila nego li dvorištu neke javne institucije, Krčni s kojima smo razgovarali iskazali su svoje nezadovoljstvo neurednošću tog lokaliteta u samom središtu grada, na potezu kojim se svakodnevno kreće značajan broj ljudi, kako stanara okolnih kuća, tako i ljetnih posjetitelja. I sami turisti, naglašava jedna Krčanka, sad već primjećuju neobičan prizor »parkirališta« na kojemu smješteni automobili stoje i propadaju, neki već godinama, čak i desetljećima, i to naočigled začuđenih prolaznika.


O problematici neobičnog parkirališta građani su proteklih mjeseci upozorili gradsko komunalno redarstvo i posredstvom popularne aplikacije »Zakrpaj.to«, kojom se već neko vrijeme službe Grada Krka služe s ciljem što bolje dostupnosti građanima. Pred neko vrijeme prijavljeni i od komunalaca »registrirani« problem, doznajemo neslužbeno u Gradu, promptno je na znanje proslijeđen nadležnim policijskim službenicima koji, vidljivo je, unatoč svijesti o postojanju problema, do danas ipak nisu uspjeli riješiti »situaciju« u čiju smo se utemeljenost jučer i sami uvjerili, obilaskom sjedišta otočnih plavaca. I uistinu, unutar ograđenog dvorišta krčke policijske postaje, tik uz ulaz u zgradu i uređeni parking kojim se svakodnevno služe policijski službenici i stranke koje u posjećuju sjedište otočne policije, zatekli smo veći broj vozila, kako onih »raskramanih«, tako i skupocjenijih limuzina među kojima smo neke prepoznali iz davnih priča iz »crne kronike«.




Tako smo zapazili i skupocjeni crveni jaguar kontroverznog veleposlanika afričke države Gvineje Bisau – famoznog Desideriusa Ostrogonca Da Coste koji je, jednako kao i njegovo omišaljski konzulat, iz Hrvatske netragom nestao pred desetak godina, nakon što je još 2003. godine raskrinkan njegov nesvakidašnji pokušaj zlouporabe diplomatskog statusa, krivotvorenja plovidbenih dozvola, diplomatskih isprava te lažnog predstavljanja.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…