Rasplet u Klani

KLANA DOBILA PRVU NAČELNICU: Željka Šarčević Grgić za povijest

Andrej Petrak

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Najljepša hvala svim biračima koji su mi ukazali povjerenje i osigurali da ću sljedeće četiri godine obnašati dužnost načelnice. Ponosna sam na to što sam prva načelnica u povijesti Klane, kao i prva koja je to uspjela učiniti ispred SDP-a. Zahvaljujem se Matiji Laginji na fer i korektnoj kampanji. Krećemo odmah raditi za promjene, poručila je Željka Šarčević Grgić, okružena brojnim simpatizerima na terasi popularne klanjske Škulje.



KLANA – Klana je dobila prvu načelnicu u svojoj povijesti: Željku Šarčević Grgić, kandidatkinju koalicije SDP-PGS-HSS, koja je u drugom krugu osvojila 55,41 posto ili 522 glasa, ispred dosadašnjeg načelnika Matije Laginje iz HDZ-a, koju je dobio potporu 42,68 posto ili 402 izašla birača. Nakon osam godina i dva mandata Matija Laginja vođenje općine prepustit će Željki Šarčević Grgić, kojoj će zamjenik biti Slavko Gauš iz PGS-a.


– Najljepša hvala svim biračima koji su mi ukazali povjerenje i osigurali da ću sljedeće četiri godine obnašati dužnost načelnice. Ponosna sam na to što sam prva načelnica u povijesti Klane, kao i prva koja je to uspjela učiniti ispred SDP-a. Zahvaljujem se Matiji Laginji na fer i korektnoj kampanji. Krećemo odmah raditi za promjene, poručila je Željka Šarčević Grgić, okružena brojnim simpatizerima na terasi popularne klanjske Škulje.


Dosadašnji načelnik Matija Laginja zahvalio se svim biračima koji su u drugom krugu izašli na birališta.




– Čestitam Željki Šarčević Grgić na izboru i želim joj puno uspjeha u radu za dobrobit Klane. Nadam se da će nova klanjska vlast nastaviti projekte koje sam započeo, rekao je Matija Laginja.


Premda je Matija Laginja prije drugog kruga osigurao potporu dviju nezavisnih lista, Igora Iskre i Valtera Štembergera, što bi HDZ-u ujedno donijelo većinu u Općinskom vijeću Klane, Željka Šarčević Grgić uvjerena je da će se svi u Vijeću uspjeti dogovoriti kako bi dalje nastavili raditi na dobrobit Klane. Prije drugog kruga Željka Šarčević Grgić dobila je potporu nezavisne liste Ines Cristine Medvedić-Jeterić, koja u vijeću ima jedan mandat, kao i HSU-a, koji je ostao bez predstavnika u Vijeću.


– Sve do kontituirajuće sjednice ne možemo reći da netko ima većinu u Općinskom vijeću. Na izborima smo Matija Laginja i ja suparnici, ali kasnije svi u Vijeću moramo raditi na dobrobit Klane. Budući da imam puno dodirnih točaka s nezavisnim listama, mislim da ćemo jako dobro surađivati u Općinskom vijeću, bez obzira što su se oni trenutno orijentirali na drugu stranu,objasnila je Željka Šarčević Grgić u predizbornom razgovoru u Novom listu.


U Općinskom vijeću Klane lista SDP-PGS-HSS osvojila je četiri mandata, HDZ tri mandata, nezavisni Igor Iskra dva mandata, a nezavisni Valter Štemberger i Ines Cristina Medvedić-Jeterić po jedan mandat. U drugi krug izbora u Klani izašlo je 57,58 posto ili 942 birača.