Uhvaćen u laži

Živi zid se ograđuje od Pernarove histerije: “Zna se tko govori u ime stranke, a tko ne”

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

O Pernarovom širenju histerije o migrantima te napadima na "mainstream medije" oglasili su se iz njegove stranke, Živog zida, ograđujući se od Pernarovih poteza



RIJEKA Omiljene teme Ivana Pernara u posljednje vrijeme su mediji i migranti. Pisanje o medijima intenzivirao je nakon što je uhvaćen u – laži. Nedavno je priznao da je širio laži jer je to za njega marketing. Nakon što je putem Faktografa suočen s činjenicom da je lagao o umnogostručenju napada nožem u Njemačkoj zbog dolaska migranata, napisao je: “Pa nije zadaća mene da dokažem da nisam kriv, nego je teret dokazivanja na njima. Mene takve prozivke ne smetaju, to mi je samo reklama”.


Raspravu iz koje ispada da je slagao čak i dok je upozoravao na lažne vijesti kasnije je pobrisao, o čemu smo pisali OVDJE.


Teorije zavjere i mainstream mediji


Nakon toga je u videu nepovezano govorio o raznim teorijama zavjere u koje je upleo “mainstream medije”, okupaciju Palestine, Georga Sorosa i još štošta. Uz širenje histerije o migrantima, povremeno piše i o medijima. Objavio je tako “Otvoreno pismo fanovima i korumpiranim mainstream medijima”, gdje spominje borbu istinom protiv laži. U pismu napada medije koji, kaže, “zagovaraju ilegalne migracije”.




– Mainstream mediji zapravo rade isto ono za što optužuju mene, pokušavaju stvoriti stereotipe, navesti ljude da mene (ili vas) mrze ili osude na osnovu lažnih optužbi i pretpostavki”, piše Pernar.


O njegovom širenju histerije o migrantima ovog su se tjedna oglasili iz njegove stranke, Živog zida, ograđujući se od Pernarovih poteza.


Ne osuđujte stranku zbog članova


– Sve stavove stranke, poglede na unutarnje i vanjske politike, dnevno politička zbivanja, aktualne teme iz Hrvatske i svijeti iznosi isključivo predsjednik stranke te suradnici na konferencijama za javnost. Svi stavovi koji se iznose putem društvenih mreža i intervjua, a koji nisu definirani gore navedenim okvirom, ne predstavljaju nužno stav stranke. Živi zid, kao politička organizacija sastavljena od velikog broja slobodnomislećih ljudi, zadržava pravo da unutar vlastitih redova dozvoljava različitost mišljenja, stoji u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Tomislav Lukunić.


Pozivaju stoga medije da “ne osuđujete stranku te da ne tražite čelnike stranke da u svakom trenutku korigiraju ili komentiraju rečenice izvađene iz konteksta svih onih članova stranke koji su danas ili će biti sutra medijski i javno eksponirane osobe. Neizmjerno je važno razlikovati stavove pojedinca od stava stranke i prema tome se odnositi sa respektom”.