Nevjerojatan slučaj

Ženu kraj Koprivnice pčele izbole do smrti. Njeni sinovi trebali bi dobiti više od pola milijuna kuna odštete

P. N.

Foto: PollyDot from Pixabay

Foto: PollyDot from Pixabay

Prema nepravomoćnoj presudi u građanskoj parnici, 90 košnica pčelara Rade Trbojevića bilo je preblizu poljskom putu nasuprot kojeg je bilo polje uljane repice.



Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici petrinjski pčelar Rade Trbojević i njegov sin Željko morati će platiti oko 700.000 kuna odštete i sudskih troškova zbog stravične smrti Barice Matanović (74) iz Štaglinca pored Koprivnice, koju su u travnju 2012. godine nasmrt izbole Trbojevićeve pčele, objavio je Podravski list.


Kako se navodi u presudi, sinovi nesretne Barice, koju je napao roj pčela na polju između Koprivničkih Bregi i Glogovca, dobiti će 534.000 kuna odštete, a sud im je priznao i više od 150.000 kuna troškova postupka. Parnični postupak za naknadu štete pokrenu je Baričin suprug koji je u međuvremenu preminuo, a postupak su nakon njegove smrti nastavili voditi sinovi.


“Prema nepravomoćnoj presudi u građanskoj parnici, 90 košnica pčelara Rade Trbojevića bilo je preblizu poljskom putu nasuprot kojeg je bilo polje uljane repice. Tim je puteljkom 27. travnja 2012. godine u jutarnjim satima, oko 9.30 sati, pješice prema Glogovcu koračala Barica Matanović. Roj pčela ju je napao te je pala na tlo. Pčele su je izbole, a s jadne Barice uspjeli su ih otjerati vatrogasci šmrkovima. Nesretna je Barica tada još bila živa, a pčele su je izbole, pretpostavlja se, više od tisuću puta. Prebačena je u koprivničku Opću bolnicu, no liječnici su 2. svibnja izgubili bitku za njezin život”, objavio je Podravski list.




Protiv Rade Trbojevića na Općinskom sudu u Koprivnici proveden je i kazneni postupak koji je završio krajem studenog prošle godine i u kojem je Rade Trbojevića nepravomoćno oslobođen krivnje.


Originalni tekst pročitajte OVDJE