Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
15. prosinca 2019.
Utemeljenje HDZ-a

foto 'Zašto uvijek dobijem dres koji je na knap?': Plenković i Jandroković na slavlju HDZ-a igrali nogomet

Foto Jurica Galoić / PIXSELL
Foto Jurica Galoić / PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 9:50 2018-06-18T09:50:24+02:00

Posebnu atrakciju predstavljala je nogometna utakmica HDZ-ovaca, koje je predvodio Andrej Plenković, a zaigrala su i još neka poznata imena poput Gordana Jandrokovića

HDZ-ovci su jučer na Jarunu obilježili 29. godinu utemeljenja stranke - na istom mjestu gdje je 1989. održana osnivačka skupština.

Podsjetivši na važne povijesne događaje od osnutka HDZ-a, Plenković je naglasio kako je prvi hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman znao prepoznati i predvidjeti sve političke silnice te je u kratkom vremenu uspio stvoriti preduvjete za međunarodno priznanje Republike Hrvatske.

Podsjetivši na vrijeme osnivanja HDZ-a, predsjednik Zajednice utemeljitelja »Dr. Franjo Tuđman« Mario Kapulica rekao je kako nitko ne može osporiti povijesnu ulogu HDZ-a.

Vladimir Šeks, jedan od osnivača HDZ-a, zahvalio je i čestitao svim »hrabrim i odlučnim ljudima i kojima su se ubrzo priključile i tisuće drugih«, kojima, podsjetio je, pripada zasluga i čast da su bili dio hrvatskog državotvornog i nacionalnog pokreta, koji je u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti uspio stvoriti demokratsku i nezavisnu hrvatsku državu - Republiku Hrvatsku.

Posebnu atrakciju predstavljala je nogometna utakmica HDZ-ovaca, koje je predvodio Andrej Plenković, a zaigrala su i još neka poznata imena poput Gordana Jandrokovića. Plenković se, kako je tvitnula novinarka Katarina Brečić s N1, prije utakmice duhovito zapitao zašto mu uvijek daju dres koji je "na knap".

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.