Periša za Novi list

Zaokret? Iz HVIDRA-e zovu Pupovca na razgovor: ‘Spremni smo s njim položiti vijence u Jasenovac i Varivode’

Dražen Ciglenečki

Foto Darko Jelinek / Boris Scitar PIXSELL / Davor Kovačević

Foto Darko Jelinek / Boris Scitar PIXSELL / Davor Kovačević

Ne znam zašto on ne bi htio razgovarati s nama, a kasnije možemo održati i okrugli stol. Neka Pupovac argumentira svoje teze, pa nas možda i uspije uvjeriti da nismo u pravu - rekao nam je Periša



ZAGREB – Predsjednik HVIDRA-e u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Željko Dragašević ostao je usamljen u svojem zahtjevu za ostavku šefa najjače braniteljske udruge Josipa Đakića. Na jučerašnjem sastanku svih središnjih tijela HVIDRA-e, nitko nije podržao Dragaševića, pa je Đakić preživio ovu krizu.


– Činjenica je da sam jedino ja tražio njegovu smjenu. Na kraju nismo niti glasovali. Poštujem volju većine, a sada ću se konzultirati sa svojom bazom o tome što dalje – rekao nam je Dragašević.


Iz HVIDRA-e napadaju Milorad Pupovca zbog njegovih javnih istupa, ali bi istovremeno htjeli s njim razgovarati.




– Nismo mi za produbljivanje tenzija u društvu i zato se zalažemo za dijalog. Dijalog nema alternativu. Pozivam Milorada Pupovca da sjednemo zajedno za stol, on sa tri svoja suradnika, nas četvero iz braniteljskih udruga, i da razgovaramo o temama koje su i nama i njemu važne.


Ne znam zašto on ne bi htio razgovarati s nama, a kasnije možemo održati i okrugli stol. Neka Pupovac argumentira svoje teze, pa nas možda i uspije uvjeriti da nismo u pravu – rekao nam je Periša.


On je, kaže, spreman biti u izaslanstvu branitelja koje bi položilo vijence na mjesta stradanja Srba, primjerice u Jasenovcu i Varivodama.